Spiderman-kakku


Liisa loihti tämän upean hämähäkkimieskakun pikkumiehen syntymäpäiville. Kakku on koottu kahdesta puolipallon muotoisesta kakkupohjasta. Isompi pohja on paistettu tällä vuoalla ja pienempi tällä. Kakut on täytetty normaalisti ja asetettu sitten vierekkäin. Kuorrutettu ensin kermavaahtokerroksella ja sen jälkeen mustalla sokerimassalla.

Spiderman on muotoiltu riisimuromassasta, päällystetty ensin royal icing-kuorrutteella ja sitten punaisella sokerimassalla. Musta verkko on pursotettu royal icing:lla, joka on värjätty mustaksi Progelillä. Valmis koriste on laitettu massalla kuorrutetun kakun päälle ja ympärille on aseteltu pyöreällä muotilla otettu palanen (halk.n.10cm), joka on leikattu 8 osaan ja kolmiot on käännetty ns. auki. Näin saadaan näyttämään, että koriste olisi tullut ulos kakusta. 

Tarvitset kakkuun:

- kaksi puolipallon muotoista kakkupohjaa (1 iso ja 1 pieni)
iso kakkupohja 4-5 kananmunaa, pieni 2-3 kananmunaa
- n.1 kg:n mustaa sokerimassaa
(hämähäkin jalkoihin menee pelkästään lähes 250g)
- 250g punaista sokerimassaa
- vähän valkoista sokerimassaa (silmät)
-royal icing kuorrutetta
- riisimuromassaa
- mustaa (esim.Progel) pastaväriäRiisimuromassa

3rkl voita
280g vaahtokarkkeja
14dl riisimuroja

Laita mikron kestävään astiaan voi. Sulata se. Lisää vaahtokarkit ja lämmitä niitä kunnes pehmiävät. Varo etteivät pala. Sekoita voi-vaahtokarkkiseokseen riisimurot ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile massasta haluttu koriste öljytyin käsin. Anna koristeen kuivua rauhassa vuorokausi.

Kuorruta seuraavana päivänä koriste ensin royal icing:lla, jotta siitä tulee tasainen ja sitten sokerimassalla. Lopuksi pursota verkko pienellä reikätyllalla värjätyllä royal icing:lla.
 

Royal Icing

450g tomusokeria
75ml vettä

Varmista ennen massan tekoa, että kaikki työvälineet ovat rasvattomia!

Mittaa tarkasti ainesosat. Laita aineet yleiskoneen kulhoon ja aloita vatkaaminen ensin varovasti muutama kierros (tomusokeri pöllyää) ja valitse sitten keskinopeus. Anna seoksen vatkaantua 7-9 minuuttia. Tuona aikana massa muuttuu vitivalkoiseksi ja ilmavaksi.
Tärkeintä royal icing:n teossa on aineiden tarkka mittaus ja vatkausaika. Jos haluat värjätä royal icingia, tee se pastavärein valmiiseen massaan. Ne eivät löysennä massaa. 
Suojaa massa heti hyvin sillä se kuivuu todella nopeasti.
Tällä ohjeella tulee ns. normaali royal icing-seos, jolla voi pursottaa erilaisia kukkia, lehtiä jne.
Royal icing säilyy jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa kaksi viikkoa. Kun haluat käyttää sitä uudelleen, riittää kun esim. palettiveitsellä vatkaan massaa rivakasti muutamia kertoja. Massaa voi myös pakastaa. Se säilyy pakkasessa noin 3 kk. Massa pitää sulattaa huoneenlämmössä hiljalleen ja sitten taas vatkata lastalla tai palettiveitsellä ja se on käyttökunnossa


Valikoimastamme löytyy myös valmiita Spiderman-kakkukoristeita mm. kakkukuva, koristerae ja syötävä koriste. Myös lastenjuhliin sopivat kattaustarvikkeet ovat saatavilla.

 

Kommentit