Elintarvikeoppaassa tutustumme hiukan erikoisempiin elintarvikkeisiin.
Nyt vuorossa on Confetin CMC-jauhe.
- purkin paino noin 14g
- jauhe tekee sokerimassan/marsipaanin kestävämmäksi ja nopeammin kuivuvaksi
- helpottaa esim. hahmojen muotoilua ja asettelua
- annostelu; 125g sokerimassaa n.½tl jauhetta
- voit valmistaa jauheesta veden avulla elintarvikeliimaa
Ripottele CMC-jauhetta (karboksyylimetyyliselluloosa) sokerimassaan/marsipaaniin ja muovaa massaa käsissä kunnes jauhe on tasaisesti sekoittunut. Käytä massa saman tien. Se ei kestä säilytystä, koska kuivuu niin nopeasti.
Varsinkin kesällä, ilmankosteuden ollessa suuri, on CMC-jauheesta suuri apu koristeiden teossa.
Voit valmistaa jauheesta myös elintarvikeliimaa veden avulla. Sekoita lämpöiseen veteen (0,5dl) 1/4tl jauhetta, sekoita ja anna tekeytyä muutama tunti ennen käyttöä. Liima säilyy kannellisessa purkissa noin viikon verran huoneenlämmössä.
Sokerimassa tiara pysyy helposti muodossaan CMC:n avulla.
Kommentit
Lähetä kommentti