Kotimainen mansikkasato alkaa valmistumaan ja mehukkaan punaiset marjat tekevät kermakakusta kruunun kahvipöytään. Perinteisen mansikkakermakakun voi koristaa syötävällä pitsillä.
Pitsiin tarvittavat välineet ja teko-ohjeen löydät täältä.
Mansikkakakku
4 kananmunan kakkupohja
täyte:
2dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1prk sitruunarahkaa
tuoreita mansikoita
mansikkamehua
koristeluun:
3dl kermaa
0,5dl tomusokeria
tuoreita mansikoita
punaista pitsiä
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kerrokset mansikkamehulla. Vatkaa kerma (2dl) vaahdoksi sokerin kera ja lisää vaahtoon sitruunarahka. Täytä kakku kermarahkalla ja tuoreilla mansikan paloilla.
Vatkaa koristeluun tuleva kerma (3dl) vaahdoksi ja kuorruta sillä kakku. Kakun sivut kannattaa tasoittaa palettiveitsellä, jotta pitsin saa reunaan kauniin tasaisesti. Koristele mansikoilla.
Pitsi kannattaa laittaa kakun reunaan vasta muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti