Teemasynttärit; LegoLähes kaikkien poikien suosikkilelu on jossain vaiheessa Legot. Myös toiveet lego-aiheisista synttäreistä ovat tuttuja. Kokosimmekin tähän muutaman idean, joilla tuollaiset synttärit saa helposti järjestettyä.

Yksivärisillä kattaustarvikkeilla saa pöytään väriä, joka löytyy legolaatikostakin. Perusvärit sopivat hienosti ja miksei tyttöjen legosynttäreille sekoita pinkkiä ja violettiakin.

 
Netistä voi tulostella omaan käyttöönsä vaikka minkälaisia lego-kuvia ja  niitä voi liimata esim. mukeihinkin kiinni. Tai sitten voi keltaiseen mukiin piirtää legoukkelin kasvot.


 Hauskat popsit syntyvät helposti valmiista vaahtokarkeista. 
Legoukon pään "nappulan" tein leikkaamalla vaahtokarkista noin 0,5cm paloja ja ottamalla siitä palasta pienellä tyllalla (leveämmällä päällä) pienemmän palasen. Koska vaahtokarkki on itsessään tahmeaa se tarttui kokonaiseen karkkiin hyvin kiinni ilman mitään kiinnitysaineita. Samoin tikkaritikkukin kiinnittyi ihan itsessään. Sitten vain dippaus keltaiseen meltsiin, kuivatus ja mustalla pastavärillä kasvojen maalaus.


Lego-keksit

1pkt valmista murotaikinaa
royal icing-kuorrutetta
pastavärejä (punainen, keltainen, vihreä ja sininen)
M&M suklaarakeita

Paista murotaikinasta suorakaiteen muotoisia keksejä. Koristele ne värjätyllä royal icingilla ja viimeistele M&M-karkeilla.


Pöytään saa helposti koristeita ihan kotoa. Meillä pojat innoissaan rakensivat "kupit" pilleille sekä aterimille. Alustoina käytettiin isoja legoalustoja.


Legokakku syntyy muutaman palikan avulla, jos ei halua tehdä mitään monimutkaisempaa. Tähän kakkuun tein palikat kokonaan sokerimassasta, mutta voihan niitä tehdä myös mm. riisimuromassasta tai valmiista suklaapatukoista, jotka vain sitten päällystää.

Legopalikoihin tarvitsee ison veitsen, jolla saa leikattua palikan reunat sileiksi ja Dublopalikoiden nappulat teet tällä ympyrä-koristelumuotilla nopeasti. Kakun dublopalikat ovat ihan oikean kokoisia.
 Pienemmät legopalikat syntyvät samalla tavalla ja apuna voi käyttää esim. pientä tyllaa.


Hauskoja teemasynttäreitä järjestämään!


Kommentit