Kevään ja kesän juhlat ovat jo oven takana ja suunnittelut ovat osalla jo täydessä vauhdissa. Viime vuosien hittijuttu, varsinkin hääkakuissa on ollut naked cake:t eli kakut ilman pintakuorrutuksia.
Tässä on yksi, hiukan erilainen idea voileipäkakusta. Melko näyttävä vaikka kakku onkin ilman kuorrutuksia.
Käytin ohjeessa valmiita kauraleipiä ja kokosin voileipäkakut reunavuokiin kelmuun maustumaan.
Naked cake -lihavoileipäkakku
1 pienempi kauraleipä (halkaisija noin 15cm)
1 normaalikokoinen kauraleipä/hiivaleipä (halkaisija noin 25cm)
kostutukseen:
4-5dl vettä
lihaliemikuutio
1. täyte
300g palvikinkkua kuutioina
1-1,5dl sinappikurkkusalaattia
2-3 rkl creme fraichea
2.täyte
300g meetvurstia kuutioina
1 paprika pienenä kuutiona
3-4 rkl creme fraichea
vaihtoehto meetvurstitäytteelle:
2 rsa valmista italiansalaattia
koristeluun:
kinkkua
meetvurstia
viinirypäleitä
yrttejä
Leikkaa leivistä kevyesti kansi pois, jotta saat leivistä tasaiset. Halkaise sen jälkeen molemmat leivät kolmeen osaan, jotta saat kaksi täyteväliä.
Käytä kokoamisessa apuna reunavuokia.
Aseta toinen vuoka n.15cm:ksi ja toinen n.25cm:ksi.
Valmista täytteet 1-2 pilkkomalla ainekset pieneksi ja sekoittamalla keskenään. Lopputuloksena kaksi erilaista täytettä. Vuoraa reunavuoat kelmulla ja aloita kasaus. Laita alimmaksi leivän pohja. Kostuta leipä kunnolla. Levitä 1.täyte ja laita leivän keskipala. Kostuta jälleen. Levitä 2.täyte ja laita leivän kansi. Käännä kelmun reunat vuoan pintaan ja painele paketti tiiviiksi reunavuokaan.
Kokoa molemmat leivät samalla tavalla. Laita jääkaappiin yöksi maustumaan.
Kokoa kakku kerroskakun tapaan. Ohje löytyy täältä.
Kumoa isompi leipä suoraan tarjoilualustalle. Poista kelmu varovaisesti.
Kumoa pienempi leipä Wiltonin kakkualustalle ja poista kelmu.
Aseta isompaan kakkuun kakkupylväät. Sijoita pienempi kakku kakkutukiin.
Koristele kinkulla, meetvurstilla, tuoreilla kasviksilla/viinirypäleillä sekä yrteillä.
Kommentit
Lähetä kommentti