Seilori-kakku

 

Kakun kuorrutukseen tarvitset:
 
750g valkoista sokerimassaa
n.150g tummansinistä sokerimassaa
 sinistä, harmaata ja ruskeaa Progeliä (pastaväriä)

koristeisiin tarvitset:

sinistä Progeliä
n.50g punaista sokerimassaa
tikkaritikku

muut apuvälineet:
 
2-päinen leikkauspyörä
42-osainen muottisetti
köysi-silikonimuotti
(kirjain-muotit)
 
Kakun pinnan saa tasaisen sileäksi ainoastaan silottajan avulla. Ihan verraton väline yksinkertaisuudessaan. Kun on siis kuorruttanut kakun sokerimassalla, voi silottajalla käydä koko kakun pinnan ja sivut läpi ennenkuin leikkaa ylimääräisen massan pois. 
 
Siniset suikaleet tein tummansinisestä massasta ja ylijäämä valkoisesta, jonka värjäsin vaaleansiniharmaaksi sinisen ja harmaan Progelin avulla. Ensin kannattaa kevyesti leikkauspyörän avulla jakaa kakku tavallaan osiksi. Viivat näyttävät mihin kohtiin sokerimassasuikaleet tulee liimata.
 
Kakun alareunaan tein köyttä silikonimuotin avulla. Kivan harmahtavan/vaaleanbeigen sävyn sain tehtyä sekoittamassa valkoiseen massaan Rainbow Dustin progel ruskeaa ja harmaata saman verran (todella vähän molempia).
Pelastusrenkaat pyörittelin kukka- ja muotoilumassasta. Päälle liimasin elintarvikeliimalla punaiset suikaleet. Tuon purjeveneen teko ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin ajattelin. Melko monta runkoa meni uusiksi ennenkuin sain jotain edes sinnepäin. Runko on tehty vaaleansinisestä kukka- ja muotoilumassasta. Rungon "ikkunat" tein tämän muottisetin pyöreillä muoteilla. On muuten kätevä setti! Purjeen, jonka tein myös kukka- ja muotoilumassaa, kiinnitin liiman avulla tikkaritikkuun. Nämä koristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta ehtivät kuivua.

Kommentit