Itsetehty vaahtokarkki


Omenaiset vaahtokarkit

170g sokeria
150g vaaleaa siirappia
60g mehua (omenamehua)
24g liivatetta
50g mehua
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Valitse haluamasi vuoka, johon vaahtokarkkimassan kaadat. Vuoraa vuoka tasaisesti leivonpaperilla ja öljyä se vielä vuokasprayllä.
Mittaa kulhoon 50g mehua sekä pehmenneet ja puristetut liivatelehdet.
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja 60g mehua. Keitä seosta n. 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon liivatelehtien sekä mehun päälle ja aloita vatkaamaan massa vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Levitä vaahto öljytyllä leivinpaperille vuokaan, tasoita vaahto ja laita myös päälle öljytty leivinpaperi (öljy alaspäin) sekä pieni paino, jotta vaahtokarkkimassa tasoittuu.

Anna sen asettua yön yli huoneenlämmössä tai 1-2 tuntia jääkaapissa. Leikkaa asettunut vaahtokarkkilevy haluamaasi paloihin tai ota muotilla paloja. Pinnoita kevyesti tomusokerilla tai vaikka kanelisokerilla.
Vaahtokarkit säilyvät rasiassa vähintään viikon verran, jos ei kukaan niitä syö...

Kommentit

 1. Paljonko on 60g ja 50g mehua, nesteen voisi ilmoittaa deseinä? Minkä kokoinen vuoka on liian suuri tähän määrään? Aika huonot ohjeet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ainekset kannattaa mitata grammoina sillä mittasuhteet ovat tarkat. Desilitrat eivät ole tarkkoja mittoja. Tekstissä on myös linkattu vuoka, joka on meidän mielestä sopivimman kokoinen. Linkin takaa näet suosittelemamme vuoan mitat.

   Poista
 2. Ihanan näköisiä vaahtiksia, ja tosi kiva resepti! :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  kuinkakohan monta Meiran liivatelehteä (á 2 g) on tuo 24g liivatetta?
  -Päivi-

  VastaaPoista

Lähetä kommentti