Kaunis kukkakranssi-kakku syntyy pursottamalla kukkia kermasta, voikreemista (buttercream) tai royal icing:sta. Kakussa on pursotettu ruusuja, omenankukkia/villiruusuja ja lehtiä.
Kermaa kannattaa "vahvistaa" vaniljakreemillä tai tuotejuustolla, jotta siitä saa tukevamman lopputuloksen. Kermakukat kannattaa pursottaa yksitellen ja siirtää saman tien kakkuun kukkanostimen avulla. Kermasta onnistuvat parhaiten (siisteimmin) isot kukkaset esim. ruusut.
Buttercream ja royal icing kukkaset voi tehdä etukäteen ja siirtää sitten halutessasi kakkuun. Royal icing kukkaset säilyvät huoneenlämmössä viikkoja, buttercream kukkaset kannattaa säilyttää jääkaapissa muutaman päivän (jos haluat ne etukäteen tehdä).
Royal icing
450g tomusokeria
30g marenkijauhetta
75ml vettä
Mittaa tarkasti ainesosat. Laita aineet yleiskoneen kulhoon ja aloita
vatkaaminen ensin varovasti muutama kierros (tomusokeri pöllyää) ja
valitse sitten keskinopeus. Anna seoksen vatkaantua 7-9 minuuttia. Tuona
aikana massa muuttuu vitivalkoiseksi ja ilmavaksi.
Tärkeintä royal icing:n teossa on aineiden tarkka mittaus ja
vatkausaika. Jos haluat värjätä royal icingia, tee se pastavärein
valmiiseen massaan. Ne eivät löysennä massaa. Peitä valmis massa heti, seos kuivuu todella nopeasti.
Buttercream
110g Criscoa
110g margariinia tai voita
n.500g tomusokeria
2rkl maitoa
4-6 tippaa Wiltonin Treatology-makuainetta (vanilja)
Vaahdota crisco ja pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi maito. Buttercream on tasaista ja kuohkeaa. Peitä kulho liinalla ettei massa ala kuivua. Jos haluat värjätä buttercreamia, värjää valmis massa pastaväreillä.
Voit valmistaa buttercreamin kokonaan Criscosta. Se on väritön rasva eikä sula käsissä tavallisen margariinin ja voin tavoin.
Kuvan violetti sävy on saatu sekoittamalla 50:50 suhteella Wiltonin taivaansinistä ja burgundynpunaista.
Tämän linkin takaa löydät ohjeen omenankukan/villiruusun pursotukseen.
Täältä näet vinkit ruusun pursotukseen.
VINKKI! Ruusuista saat erinäköisiä muuttamalla pursotusasentoa eli käden kulmaa (angle).
Ruusuista saa myös hauskoja versioita pursottamalla keskiosan eri värillä ja terälehdet sitten toisella.
Kranssi kakkuun kannattaa asettaa ensin isoimmat kukat, sitten täydentää pienillä kukilla ja asetella niitä hiukan päällekkäinkin. Lopuksi pursota lehdet suoraan kakkuun. Niillä pystyt hyvin korjaamaan ja/tai peittämään syntyneet aukot tai muut kohdat.
Kommentit
Lähetä kommentti