tiistai 31. toukokuuta 2016

Juhlapöydän herkutValmistujaisiin on enää vajaa viikko aikaa ja varmasti melko monessa kodissa on pitkä lista tehtävistä, mitä pitää hoitaa ennen juhlia. Tässä on muutamia ideoita kakkuihin ja muihin herkkuihin, jotka sopivat juhlaan kuin juhlaan.


Juhlien menussa voisi olla:
  • macarons-leivoksia
  • koristeltuja keksejä
  • pops-tikkareita
  • muffineita 
  • kakkuja

Pops-tikkarien reseptejä löydät täältä.


Muffinien reseptit ovat täällä.
Nämä hortensia-muffinit on koristeltu Wiltonin 2D-tyllan avulla. 


Värjää kermavaahto lilaksi ja laita pursotinpussiin, jossa on 2d tylla. Pidä pussia pystysuorassa koko ajan ja tyllan pää lähes muffinin pinnassa kiinni. Pursota pieniä kukkia vieri viereen kunnes koko muffinin pinta on peittynyt.
Upea kerroskakku kruunaa juhlapöydän. Kolmikerroksisesta kakusta syö n.50 hlöä hiukan riippuen pohjien halkaisijasta. Tässä kakussa on käytetty alareunalla satiininauhaa koristeena ja hortensia-muotilla tehtyjä sokerimassakoristeita.


Hauska, liukuvärjätty kakku on saanut koristeekseen aidon pionin. Kun käytät oikeita kukkia kakussa, kannattaa ne laittaa kukkapiikkeihin. Näin kakku säilyy hygiesenä ja kukat kestävät, koska putkeen saa tipan vettä. Muista kuitenkin käyttää kakuissa vain myrkyttömiä kukkia!

Liukuvärjätty kreemikakku

5 munan kakkupohja
(paistettu 10cm korkeassa vuoassa)

täyte:
1prk vaniljarahkaa
4dl kermaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl vadelmia
 4 liivatetta
tilkka vettä

kreemi:
250g voita
n.450g tomusokeria
n.50g makutomusokeria
tippa maitoa
pastavärejä: valkoinen, violetti, pinkki ja musta

Täytä kakku edellisenä iltana. Laikkaa kakkupohja neljään osaan. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää rahka ja kuumaan veteen liuotetut liivatteet. Kaada täytettä ensimmäiseen väliin ja painele puolet vadelmista täytteeseen. Jatka näin kaikki välit, viimeiseksi tulee kakkupohja. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli.

Aseta kakku tarjoilualustalle ja valmista kreemi. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jotta kreemistä tulee pehmeää ja helpommin levittyvää. Värjää halutessasi kreemi valkoisemmaksi väriaineella.

Levitä palettiveitsen avulla ensimmäinen kerros kakun ympärille. Koko kakun tulee peittyä. Laita sitten kakku jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Levitä sitten toinen kerros, jotta saat pinnasta tasaisen eikä kakkupohjaa taikka murusia näy. Laita kakku taas jääkaappiin.
Jaa loppu kreemi kolmeen osaan ja värjää yksi vaaleanpunaiseksi, yksi lilaksi ja yksi harmaaksi.
Levitä epämääräisiä kasoja eri värejä ympäri kakkua, mieluummin pieniä määriä. Lopuksi vedä yhdellä vedolla palettiveitsi koko kakun ympäri, jotta värit levittyvät vesivärimäiseksi.
Koristele oikealla kukkasella.Juhlatilan koristelet upeasti trendikkäillä paperikoristeilla; pompomeilla, honeycombeilla ja viirinauhoilla. 
Kertakäyttöisiä kattaustarvikkeita ei myöskään sovi unohtaa täysin. Kuinka helppoa on nykyään käyttää upean näköisiä lautasia ja mukeja eikä tiskistä ole juhlien jälkeen tietoakaan. Kauniit Toot Sweet-sarjat sopivat arvokkaisiinkin juhliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti