sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Helppo marenkivoikreemi


Noppasoppa-blogin Nanna testasi Wiltonin marenkijauheella marenkivoikreemin tekoa ja lopputuloksesta tuli samettinen kreemi. Ja ennen kaikkea sen valmistus oli huomattavasti helpompaa kuin tuoreista kananmunista valmistettu.

Resepti on Wiltonin Snow white buttercream, mutta jos käytät tavallista voita on kreemin sävy hiukan kellertävä. Silloin sitä kannattaa värjätä Wiltonin valkoisella väriaineella tai jollain muulla pastavärillä.

Snow White buttercream
Marenkivoikreemi

2/3 cup vettä
12 cup tomusokeria
3rkl vettä
1 1/4 cup voita tai Criscoa
3rkl glukoosisiirappia
3/4 tl suolaa
(3 tl vaniljasokeria)

Sekoita vatkauskulhossa 2/3 cup vettä ja marenkijauhe kovalla teholla kunnes vaahtoon muodostuu huippuja.Alenna nopeutta ja lisää 4 cup tomusokeria cup kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää sitten kolmessa osassa loput tomusokerit (8cup), glukoosi, voi ja vesi. Lisää lopuksi suola ja vatkaa vaahto tasaisen pehmeäksi. Voit viimeiseksi lisätä pastavärin.
Säilytä marenkivoikreemiä kostean liinan alla tai jos haluat säilyttää sitä pidempään laita se ilmatiiviiseen rasiaan ja jääkaappiin. Valmis kreemi säilyy jääkaapissa 2 viikkoa. Se on täysin käytettävissä kunhan sekoitat sen rivakasti uudelleen ennen käyttöä.

Vinkki: mittauksia varten suosittelen Wiltonin cup-mittoja
Voin määrä ohjeessa on noin 300g
Vinkki:jos haluat marenkivoikreemiin helposti hyvän maun, korvaa osa makutomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei! Saisko tämän reseptin dl mitoissa? 12cup on Googlen mukaan n. 28 dl tomusokeria, eikai se niin paljon voi olla?

    VastaaPoista