keskiviikko 31. elokuuta 2016

Täydellinen kakkupohja täydellisellä kakkuvuoalla


Pirkkalan yrittäjämme, Susanna oli paistanut uudella PME:n kakkuvuoalla kakkupohjan Kakkupohja I -reseptillä ja siitä tuli täydellinen. Vaalea ja tasainen, jonka hyvä alumiinivuoka mahdollistaa. PME:n kakkuvuokia on tarjolla 4 eri kokoa 15cm/20cm/25cm ja 30cm. Kaikki vuoat ovat 10cm korkeita.

Kakkupohjien leipomiseen on useampi resepti sekä tapa tehdä. Tässä niistä pari 20cm:n vuokaan.

Kakkupohja I


5 isoa munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kakkupohja II

3 samanlaista mukia
5 isoa munaa 
sokeria 
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
(1tl leivinjauhetta)

Kakkupohja I:
Vatkaa yleiskoneella munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot. Voit vatkata nekin koneella joukkoon hiljemmalla teholla. 

Kakkupohja II:
Mittaa yhteen mukiin munat. Mittaa toiseen mukiin yhtä paljon sokeriakuin munia on ensimmäisessä mukissa ja kolmanteen yhtä paljon jauhoja. Jos säilytät munia huoneenlämmössä, et tarvitse leivinjauhetta laisinkaan. Vatkaa yleiskoneella munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot. Voit vatkata nekin koneella joukkoon hiljemmalla teholla.

Voitele vuoka vuokaspraylla tai juoksevalla margariinilla. Voit jauhottaa korppujauhoilla tai mannasuurimoilla. Mutta näitä vuokia ei tarvitse välttämättä jauhottaa laisinkaan, jos voitelet ne huolellisesti.

Paisto 175 astetta ja n. 30 min. Kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
Jäähdytä vuoassa ja kumoa. 
PME:n kakkuvuoat ovat myymälöissämme kanta-asiakas -kampanjassa to-la (1-3.9) 
Markkinoiden parhaimmat sekä edullisimmat vuoat ovat nyt siis vieläkin edullisemmin tarjolla. Kannattaa tulla myymälöihin käymään loppuviikosta! 

4 kommenttia:

 1. Ostin itselleni kaksi vuokaa, joista toinen on 15cm ja toinen 25cm. Miten muunnan kakkupohjien mittasuhteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee kakkupohja II mukaan ja laita munia 15cm vuokaa varten 4 ja 25cm vuokaa varten 8. Ja samassa suhteessa sitten muita aineksia. Käytä isoja munia.

   Poista
 2. Kuinka paljon sokerimassaa on syytä varata halkaisijaltaan 15cm kakkuun? Olen nähnyt ainakin Tuusulan Confettissa taulukon, mutta en ole tajunnut ottaa siitä kuvaa. Löytyykö kyseinen taulukko myös täältä reseptisivustolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, täältä löydät myös sen taulukon.
   https://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Categories/Juhlaopas/%22K%C3%A4ytt%C3%B6ohjeita%20tuotteisiin%20ja%20ideoita%22/%22Paljonko%20tarvitset%20kuorrutetta%3F%22

   Poista