Nopeat ja helpot ruislehdet syntyvät vaikka valmistaikinasta. Nämä ovat
maistuvia pikkuherkkuja illanistujaisiin ja sopivat suurempiinkin
juhliin suolaiseksi palaksi.
Ruislehdet 15-20kpl
2dl vehnäjauhoja
1½dl ruisjauhoja
150g margariinia
½dl vettä
½tl suolaa
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon ja lisää viimeiseksi vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaulitse se levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Ota lehtimuoteilla, vaahtera ja tammi, paloja ja paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia (kannattaa vahtia paistamista).
Anna ruislehtien jäähtyä. Sivele kerros tuorejuustoa esim. ja koristele leikkeleellä. Kuvassa on käytetty savuporotuorejuustoa sekä savuporoleikkelettä.
Ruislehdet 15-20kpl
2dl vehnäjauhoja
1½dl ruisjauhoja
150g margariinia
½dl vettä
½tl suolaa
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon ja lisää viimeiseksi vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaulitse se levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Ota lehtimuoteilla, vaahtera ja tammi, paloja ja paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia (kannattaa vahtia paistamista).
Anna ruislehtien jäähtyä. Sivele kerros tuorejuustoa esim. ja koristele leikkeleellä. Kuvassa on käytetty savuporotuorejuustoa sekä savuporoleikkelettä.
Miten nämä säilyvät? Voiko tehdä hyvissä ajoin etukäteen?
VastaaPoista