Salmiakkimarengit
2 kananmunan valkuaista
n.200g sokeria
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita tähtitylla #32 pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä.
Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota
pieniä marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin.
Ripottele salmiakkirouhetta marenkien päälle. Rouhe ei sula vaan se kestää uunin.
Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Voit jättää osan marengeista ilman salmiakkirouhetta ja tehdä niistä murhamarenkeja. Eli paiston jälkeen voit punaisen pastavärin ja siveltimen avulla tehdä niihin veriroiskeita. Säväyttävät ainakin halloween-pöydässä.
Kommentit
Lähetä kommentti