Baileys-mousse leivokset sopivat uuden vuoden juhlapöytiin.
Baileys-mousse leivokset
5 kpl
kääretorttupohja
2,5dl vispikermaa
2dl marcarponejuustoa
0,5dl Baileys-juomaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
valkoista suklaasprayta
Leivo 4 kananmunan kääretorttupohja. Ohje löytyy täältä.
Ota pyöreällä muotilla 6 palaa torttupohjasta irti. Muotin halkaisija tulee olla korkeintaan saman kokoinen kuin puolipallo-vuoan annoskolon, 8cm. Tämän setin suurimmalla tulee sopivan kokoinen pala.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto. Mittaa Baileys kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-mascarponevaahdon joukkoon.
Annostele saman tien mousse jokaiseen annoskoloon puolipallovuokaan. Jätä kolo noin 0,5cm vajaaksi. Paina viimeisenä kääretorttupohjan pyöreä pala moussen päälle.
Laita vuoka pakkaseen 2-4 tunniksi.
Laita suklaaspray pullo kuumaan veteen lämpenemään (10-15min.). Esim. korkea muki, jossa on kuumaa vettä. Älä laita pulloa mikroon. Anna sprayn sulaa ja ravista pulloa kunnolla.
Ota vuoka pakkasesta ja kumoa leivokset siitä irti. Suihkuta suklaaspray heti leivosten pintaan saadaksesi samettisen efektin. Koristele haluamallasi tavalla (vaikka joulun suklaakonvehdeilla)
Leivokset voi siirtää sulamaan jääkaappiin noin tunniksi ennen tarjoilua. Samettipinta säilyy niissä hyvin kunhan suihkutus tehdään jäiseen pintaan.
Baileys-mousse leivokset
5 kpl
kääretorttupohja
2,5dl vispikermaa
2dl marcarponejuustoa
0,5dl Baileys-juomaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
valkoista suklaasprayta
Leivo 4 kananmunan kääretorttupohja. Ohje löytyy täältä.
Ota pyöreällä muotilla 6 palaa torttupohjasta irti. Muotin halkaisija tulee olla korkeintaan saman kokoinen kuin puolipallo-vuoan annoskolon, 8cm. Tämän setin suurimmalla tulee sopivan kokoinen pala.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto. Mittaa Baileys kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-mascarponevaahdon joukkoon.
Annostele saman tien mousse jokaiseen annoskoloon puolipallovuokaan. Jätä kolo noin 0,5cm vajaaksi. Paina viimeisenä kääretorttupohjan pyöreä pala moussen päälle.
Laita vuoka pakkaseen 2-4 tunniksi.
Laita suklaaspray pullo kuumaan veteen lämpenemään (10-15min.). Esim. korkea muki, jossa on kuumaa vettä. Älä laita pulloa mikroon. Anna sprayn sulaa ja ravista pulloa kunnolla.
Ota vuoka pakkasesta ja kumoa leivokset siitä irti. Suihkuta suklaaspray heti leivosten pintaan saadaksesi samettisen efektin. Koristele haluamallasi tavalla (vaikka joulun suklaakonvehdeilla)
Leivokset voi siirtää sulamaan jääkaappiin noin tunniksi ennen tarjoilua. Samettipinta säilyy niissä hyvin kunhan suihkutus tehdään jäiseen pintaan.
Hei! Pärjääkö tämä leivos yön yli pakastimessa? Voiko leipoa edellisenä päivänä valmiiksi?
VastaaPoista