Suklaatryffelit
n.40kpl
280g tummaa suklaata hienonnettuna
2 1/4dl kuohukermaa
1rkl (20g) vaaleaa siirappia
2rkl (30g) suolatonta voita
makeuttamatonta kaakaojauhetta
Kaada hienonnettu tumma suklaa kulhoon. Sekoita kattilassa kuohukerma ja
siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada se sitten välittömästi suklaan
päälle kulhoon. Anna suklaan hetken aikaa sulaa ennen kuin alat
varovasti seosta sekoittamaan. Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää
huoneenlämpöinen voi. Sekoita varovaisesti vielä
kaikki sekaisin kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Laita kelmu kulhon
päälle ja anna tasaantua huoneenlämpöiseksi.
Kun massa on huoneenlämpöistä, pane se jääkaappiin jäähtymään kunnes se
on niin kiinteää, että siitä saa muotoiltua palloja. Tee massasta pieniä
palloja ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Anna tryffeleiden vielä
jäähtyä yön yli ennen tarjoilua.
Suklaatryffelit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa korkeintaan kaksi (2)viikkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti