Herkkuhovin Johanna teki ja koristeli meille upeat Suomen Leijona-piparit.
Leijonat ja liput ovat pipareita. Päälleen ne ovat saaneet royal icing-kuorrutteen.
Leijonien harjat ovat värjätty Progelin ruskealla ja vartalo-osaan on ruskeaan lisätty vähän keltaista, jotta sävy on saatu vaaleammaksi.
Leijonien silmät ovat Wiltonin mustia sokerihelmiä.
Suomen liput on kuorrutettu royal icing:lla ja vuorokauden kuluttua niihin on maalattu Wiltonin sinisellä pastavärillä siniristit.
Royal Icing
450g tomusokeria
30g marenkijauhetta
75ml vettä
Varmista ennen massojen tekoa, että kaikki työvälineet ovat rasvattomia!
Mittaa tarkasti ainesosat. Laita aineet yleiskoneen kulhoon ja aloita
vatkaaminen ensin varovasti muutama kierros (tomusokeri pöllyää) ja
valitse sitten keskinopeus. Anna seoksen vatkaantua 7-9 minuuttia. Tuona
aikana massa muuttuu vitivalkoiseksi ja ilmavaksi.
Tärkeintä royal icing:n teossa on aineiden tarkka mittaus ja
vatkausaika. Jos haluat värjätä royal icingia, tee se pastavärein
valmiiseen massaan. Ne eivät löysennä massaa.
Tällä ohjeella tulee ns. normaali royal icing-seos, jolla voi pursottaa
ruusuja, lehtiä jne. Jos haluat kuorruttaa sillä pikkuleipiä, lisää
valmiiseen massaan muutama tippa kerrallaan vettä kunnes seos on
haluamasi paksuista.
Royal icing säilyy jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa kaksi viikkoa.
Kun haluat käyttää sitä uudelleen, riittää kun esim. palettiveitsellä
vatkaan massaa rivakasti muutamia kertoja. Massaa voi myös pakastaa. Se
säilyy pakkasessa noin 3 kk. Massa pitää sulattaa huoneenlämmössä
hiljalleen ja sitten taas vatkata lastalla tai palettiveitsellä ja se on
käyttökunnossa.
Kommentit
Lähetä kommentti