Suomen Leijonat pipareissa


Herkkuhovin Johanna teki ja koristeli meille upeat Suomen Leijona-piparit.
Leijonat ja liput ovat pipareita. Päälleen ne ovat saaneet royal icing-kuorrutteen.
Leijonien harjat ovat värjätty Progelin ruskealla ja vartalo-osaan on ruskeaan lisätty vähän keltaista, jotta sävy on saatu vaaleammaksi.
Leijonien silmät ovat Wiltonin mustia sokerihelmiä.
Suomen liput on kuorrutettu royal icing:lla ja vuorokauden kuluttua niihin on maalattu Wiltonin sinisellä pastavärillä siniristit.

Royal Icing
                              450g tomusokeria                                 
            30g marenkijauhetta                
        75ml vettä    
            
Varmista ennen massojen tekoa, että kaikki työvälineet ovat rasvattomia!
Mittaa tarkasti ainesosat. Laita aineet yleiskoneen kulhoon ja aloita vatkaaminen ensin varovasti muutama kierros (tomusokeri pöllyää) ja valitse sitten keskinopeus. Anna seoksen vatkaantua 7-9 minuuttia. Tuona aikana massa muuttuu vitivalkoiseksi ja ilmavaksi.
Tärkeintä royal icing:n teossa on aineiden tarkka mittaus ja vatkausaika. Jos haluat värjätä royal icingia, tee se pastavärein valmiiseen massaan. Ne eivät löysennä massaa.
Tällä ohjeella tulee ns. normaali royal icing-seos, jolla voi pursottaa ruusuja, lehtiä jne. Jos haluat kuorruttaa sillä pikkuleipiä, lisää valmiiseen massaan muutama tippa kerrallaan vettä kunnes seos on haluamasi paksuista.
Royal icing säilyy jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa kaksi viikkoa. Kun haluat käyttää sitä uudelleen, riittää kun esim. palettiveitsellä vatkaan massaa rivakasti muutamia kertoja. Massaa voi myös pakastaa. Se säilyy pakkasessa noin 3 kk. Massa pitää sulattaa huoneenlämmössä hiljalleen ja sitten taas vatkata lastalla tai palettiveitsellä ja se on käyttökunnossa.

Kommentit