Talvinen dripcake


Talvinen dripcake
 15-20hlöä

5 kananmunan kakkupohja paistettu 20cm PME kakkuvuoassa

täyte:
5dl vispikermaa
1rsa päärynähyydykejauhetta

kuorrute:
400g voita
n.300g tomusokeria
n.100g makutomusokeria
tilkka maitoa

suklaa ganache:
200g tummaa suklaata
1 3/4 dl kuohukermaa

koristeeksi:
marenkeja, karkkeja, pehmeitä sokerihelmiä, sokerimassakoristeita
 
Paista kakkupohja.
Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe 1dl:n kylmää vettä ja kaada seos kermavaahdon joukkoon. Sekoita mousse tasaiseksi. Täytä kakku päärynämoussella.

Valmista voikreemi. Kun käytät kreemissä hiukan makutomusokeria, ei se maistu juurikaan voilta. Pehmennä voita hiukan mikrossa ja laita pienet voipalat yleiskoneeseen. Vatkaa voi ja tomusokerit vaahdoksi ja lisää vatkauksen aikana noin ruokalusikallinen maitoa seokseen. Se tekee massasta helpommin levitettävää. Lusikoi kreemi pursotinpussiin, jossa on iso koripunostylla. Sen avulla saat todella helposti pursotettua kreemin täytekakun pintaan. Tasoita lopuksi palettiveitsellä pinta sileäksi. Laita kakku jääkaappiin kylmenemään n. tunniksi.

Rouhi suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Lämmitä kuohukerma kattilassa (älä keitä) ja kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle. Anna hetki sen seistä (5min) ja sekoita sitten seos tasaiseksi.

Ota kylmä kakku jääkaapista ja ala varovaisesti laittamaan lusikan avulla suklaata kakun reunoille. Valuta siis lusikan avulla pieniä määriä suklaata kerrallaan. Kun olet reunat koristellut, voit laittaa kakun hetkeksi jääkaappiin jotta suklaa siinä kakun reunalla varmasti kovettuu.
Sen jälkeen voit kuorruttaa suklaalla kakun keskiosan. Tällä estät suklaan liiallisen valumisen reunoilta alas.

Koristele kakun pinta marengeilla, sokerihelmillä ja muilla makeisilla.
VINKKI! Saat tuunattua helposti myös valmiit marengit mm. kimallesprayllä.

Kommentit