maanantai 13. helmikuuta 2017

Limupullo-kakku


Limupullo-kakku
4-5hlö

Tarvitset:

puolet litran limupullon
terävän askarteluveitsen
n.250g melts-nappeja 

2dl vispikermaa
200g appelsiinirahkaa
0,5dl sokeria
2 liivatetta
1/2 appelsiinin kuoriraaste
6 palaa kakkupohjaa (halk.5cm)


Valmista ensin kääretorttupohja (esim. 4 munan) tai voit myös käyttää ylijääneitä kakkupohjan palasia tai ihan valmista kakkupohjaa/torttupohjaa kaupasta.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Kaada pullosta limu lasiin. Irroita etiketti pullon kyljestä varovasti. Se on vain liitoskohdastaan liimalla pullossa kiinni eli sen saa siitä irti helposti ja ehjänä. Säästä korkki.

Halkaise pullo sitten etikettikohdasta puoliksi. Yritä tehdä leikkauspinnasta mahdollisimman suora. Varo terävää veistä.


Pese pullo ja kuivaa se huolellisesti. Laita pullon suuhun folion palanen.


Käytä limupullokakussa candy meltsiä tai temperoitua suklaata. Jos et temperoi suklaata, se ei irtoa muovikuoristaan. Jaffakakkuun sekoitin keltaista ja oranssia meltsiä suhteessa n.80:20, jossa keltaista on enemmän.
 

Sekoita sula melts tasaiseksi ja lusikoi sitä pulloon. Kääntele pulloa tasaisesti, jotta koko pullon sisäpinta peittyy meltsiin ja kaada ylimääräinen takaisin kulhoon. Tee sama toiseen puolikkaaseen. Anna niiden levähtää 5-10 minuuttia ihan pöydällä, toista sitten kuorruttaminen pariin kertaan saadaksesi paksun, kestävän meltskuoren. 
Säästä sula melts, koska tarvitset sitä kakun kasaamiseen.


Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Sulata pehmenneet liivatteet tippaan jaffaa. Lisää rahka, appelsiininkuoriraaste sekä jaffaliivate kermavaahtoon. Ota kakkupohjasta 6 palasta rengas-muotilla. Laita mousse pursotinpussiin.Aloita täyttäminen pursottamalla ensin moussea puolikkaiden pohjiin. Laita kakkupala, kostuta ihan vähän jaffalla, lisää moussekerros jne. Viimeiseksi puolikkaaseen tulee jäädä kakkupohja kerros. Laita pullon puolikkaat jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.


Ota puolikkaat jääkaapista ja aloita askarteluveitsen avulla niiden irroitus muovista. Etene varovasti pitäen veitsen pinta/kärki irti melts-kuoresta. Kun kakku on tarpeeksi jäähtynyt/kylmä, pullo irtoaa helposti muoveistaan. 

Sulata meltsit uudelleen mikrossa ja liimaa sen avulla pullo kasaan. Laita pieni määrä meltsiä kakkupohjien päälle ja yhdistä puolikkaat. Itse sivelin sormen avulla sulaa meltsiä pullon ulkopintaan leikkuukohdan peittääkseni. 
Jätä pullo pystyasentoon kuivumaan noin 10 minuutiksi. Vuole sen jälkeen varovasti askarteluveitsellä ylimääräinen melts pois leikkuukohdasta, jotta saat etiketin tasaisesti pullon pintaan. Kiinnitä korkki tipalla meltsiä pullon päähän.

Anna pullon olla pystyasennossa jääkaapissa tarjoiluun saakka.Limupullokakun voi tehdä Cocacola-pullostakin. Siinä voi käyttää mustaa meltsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti