Mansikkaiset marenkiruusut
n.40kpl
2 kananmunan valkuaista
n.200g mansikka makutomusokeria
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita iso terälehtitylla #125 pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Lisää viimeisenä tippa väriä.
Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota
pieniä nauharuusuja ruusunaulaan leivinpaperineliön päälle. Siirrä leivinpaperineliö kokonaisuudessaan ruusunaulalta uunipellille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin.
Täältä löydät pursotusvideon.
Täältä löydät pursotusvideon.
Laita pellit uuniin kuivumaan n.1,5 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Kommentit
Lähetä kommentti