Pursotettu kranssikakkuKukkien pursottaminen on itse asiassa helpompaa kuin uskoisitkaan. Tarvitset vain hyvät välineet ja muutaman pienen vinkin, joiden avulla onnistut pursottamaan useampia kukkasia. 
Kranssikakussa on krysanteemeja, nauharuusuja, omenankukkia, pikku marenkeja sekä lehtiä.

Perusvälineet kukkien ja lehtien pursotukseen ovat:

pursotinpussit

Krysanteemi on hiukan vaativampi kukkanen, muttei mikään mahdottomuus pursottaa. Siihen tarvitset #81 tyllan.

Tyllalla #32 saat pursotettua kauniita pikku "marenkeja" koristeeksi.

#104 tylla on kaikkein suosituin ja monikäyttöisin pieni tylla. Täältä löytyy video, jossa tehdään montaa erilaista jälkeä 104 tyllalla. Nauharuusuun (ribbon rose) löytyy vinkit myös.

Kukkien pursotuksessa massoina toimii royal icing ja voikreemi. Royal icing kukat säilyvät huoneenlämmössä viikkoja, jopa kuukausia kun ne ovat vain pölyltä suojattuna rasiassa. Voikreemi kukat tulee säilyttää omassa rasiassa jääkaapissa ja niitä ei suositella säilytettävän kovin kauaa.
Liittimen käyttö mahdollistaa tyllan vaihtamisen kesken pursotteluja. Varsin kätevää!
Liittimessa on kaksi osaa. Irroita rengasosa ja pudota isompi osa pursotinpussiin, josta leikkaat pään auki niin että liitin jää siihen tiukasti kiinni. Pursotinpussin pää tulee jäädä osittain kierteiden päälle.
Sitten asetat tyllan liittimen päähän ja kiinnität sen rengasosalla.
Täältä löytyy hauska video aiheeseen liittyen.


Väreinä kukissa on käytetty

* krysanteemi on värjätty Progel Aqua
* iso nauharuusu on värjätty Progel Purple
* pienet nauharuusut on värjätty Wilton sininen pastaväri (väriä on laitettu osaan enemmän ja osaan vähemmän siksi sävyero)
* lehdet on värjätty Wilton sammaleenvihreä pastaväri

Kakun reuna on maalattu abstraktisilla siveltimen vedoilla pelkästään veden ja Wiltonin taivaansinisen pastavärin avulla. Tätä voisi verrata vesivärimaalaukseen. Eli vettä saa käyttää paikoin reilustikin ja sillä tavallaan levittää väriä jokaisella siveltimen vedolla.

Kommentit