Keväinen tulppaanikakku


Kaunis keväinen tulppaanikakku syntyy helposti Russian tip tulppaanityllan avulla. Voit pursottaa tulppaanit jämäköitetystä kermavaahdosta (kermavaahtoa ja tuorejuustoa), royal icingista (ei ehkä paras syöntiä ajatellen), voikreemistä tai marenkikreemistä.

Tässä on resepti marenkikreemiin, joka on normaalikreemiä hiukan haastavampi tehdä, mutta pehmeämpi ja suussa sulava versio.

Marenkikreemi

4 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
360g voita
0,6dl vettä

pastavärejä

Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Jätä vaahto kulhoon.
Kaada vesi ja sokeri kattilaan ja keitä seos 121 asteiseksi. Käytä apuna mittaria. Seos muuttuu siirappiseksi. Kaada kuuma seos valkuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vaahdon vatkaamista noin 10 minuuttia tai kunnes kulho ei tunnu enää tulikuumalta. 
On tärkeää antaa vaahdon jäähtyä kädenlämpöiseksi ettei voi sula sitä sinne lisättäessä.
Lisää sitten huoneenlämpöinen voi pieninä paloina koko ajan taas vatkaten. Vatkaa marenkikreemiä niin kauan että seos on tasaista (5-10 min.), se on valmista kun vaahto on tasaisen sileää. Tällä kreemimäärällä teet tulppaanit noin 20-25cm kakun pintaan.

Jaa marenkikreemi 3 osaan. Värjää yksi osa violetiksi, toinen osa pinkiksi ja jaa kolmas osa vielä puoliksi. Värjää siitä toinen osa keltaiseksi ja toinen vihreäksi.


Katso täältä vinkki kaksivärisen kreemi pursotukseen Russian Tip tyllilla.

Tee toinen tuorekelmupötkö pinkillä kreemillä ja jatka kukkien pursottelua kakkuun. Kun kakun pinta on täynnä tulppaaneja, pursota #352 lehtityllan avulla lehtiä kukkien väleihin.Kommentit