maanantai 8. toukokuuta 2017

Äidille kultaa ja ruusuja


Sunnuntaina juhlitaan.
 Äitienpäivän kakussa on tänä vuonna pinkkiä ja kultaa. Trendikäs suklaa ja candy melts-valuma toimii myös sokerimassalla kuorrutetussa kakussa. 
VINKKI: candy melts + vesi = leikkaantuva, pehmeä "ganache" valumakakkuun ilman keittelyä ja tämän voit laittaa kermakakunkin pintaan, koska sen ei tarvitse olla lämmintä pysyäkseen juoksevassa muodossa.

Tarvitset 20cm halk.kakun koristeluun

750g valkoista sokerimassaa
vettä
n.3dl voikreemiä

Voikreemi
250g voita
tippa vettä
pinkkiä pastaväriä

Valmista 4 kananmunan kakkupohja ja täytä kakku haluamallasi täytteillä.
Kuorruta kakku sokerimassalla. Tee ylijääneestä sokerimassasta valkoisia isohkoja helmiä sekä ruusunlehtiä muotin avulla. Maalaa ne kultaiseksi maalilla tai sprayllä.
Voit myös vaihtoehtoisesti valmistaa voikreemiä enemmän ja kuorruttaa koko kakun sillä. Tarvitset silloin kreemia kaksinkertaisen kreemiohjeen.

Valmista melts-ganache sulattamalla n.150g melts-nappeja mikrossa. Lisää sulaan meltsiin vettä vajaa 1dl. Sekoita nuolijalla kunnes siitä tulee sopivan valuvaa "ganachea".
Jos meltsit muuttuvat paksuksi tahnaksi, lisää vettä vähitellen lisää. Seos kyllä muuttuu juoksevaksi. Jos taas seoksesta tulee liian löysää, sulata muutama melts-nappi lisää ja sekoita joukkoon.
Valuta melts-seos kakun reunoille ensin ja lopuksi keskelle, jotta koko kakun pinta peittyy. Laita hetkeksi jääkaappiin ja valmista voikreemi.

Valmista kreemi vatkaamalla pehmeä voi ja makutomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Värjää se pinkiksi pastavärillä. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on Wiltonin 1M-tylla. Pursota ruusukkeita kakun pintaan melts-ganachen päälle sekä muutama pieni ruusuke kakun alareunoihin.
Koristele kultaisilla ruusunlehdillä sekä valkoisilla isoilla sokerimassahelmillä.


4 kommenttia:

 1. Yritin useamman kerran tehdä meltseillä ohjeenne mukaan. Joka kerta juoksuttu. Mikä avuksi? Mitä muuta voi käyttää kuin vettä

  VastaaPoista
 2. Hei, minullakin kävi niin ensimmäisen kerran, kun en tarpeeksi uskaltanut vettä meltseihin lisätä. Kun vain lisäät vettä, lämmität vaikka välillä vähän lisää, seos kyllä muuttuu juoksevaksi. Toki voit keittää sen kerman avulla tavalliseksi ganacheksi.

  VastaaPoista
 3. Miten nuo valumaraidat saa noin tasaisen oloisiksi, kapeiksi ja siistiksi? Onko joku keino? Oma kakku oli epäsiisti kun valumaraidat oli mitä sattui. Olisiko teillä olemassa tai mahdollista tehdä opdtusvideota vastaavasta valumakoristelusta? Muuten kakku onnistui ja synttärisankari piti kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valumat kannattaa tehdä yksitellen reunalta aloittaen. Eli pikkulusikalla valuttaa ensin reuna, yksi valuma kerrallaan. Antaa hetken jähmettyä ja vasta sitten lusikoida kakun keskelle lisää meltsiä. Näin reunat ovat jo hiukan jähmettyneet eikä keskiosan paine valuta meltsiä reunoilta alas enempää. Videota ei valitettavasti ole ihan vielä saatavilla, mutta tulossa on.

   Poista