perjantai 26. toukokuuta 2017

Ylioppilaslakki-kakku


Ylioppilaslakki kakku on muodostunut perinteeksi valmistujaisjuhlissa. Lakin lyyran saat valmiina minikuvana, leikkaat sen vain saksilla muotoonsa, tarjolla on myös valmis sokerimassasta tehty lakkilyyra tai voit myös tehdä itse lyyra-silikonimuotin.
Silikonimuotissa toimii vaahtokarkin makuinen sokerimassa parhaiten. Voit maalata sokerimassa lyyran kultaiseksi metallinhohtoisella maalilla.


Ylioppilaslakkikakku
25-30 hlö

6 kananmunan kakkupohja halk.25cm

5dl vispikermaa
1 rsa päärynä hyydykejauhetta
1tlk säilykepäärynöitä

2dl vispikermaa 
0,5dl salted caramel makutomusokeria
750g valkoista sokerimassaa
200g mustaa sokerimassaa
lyyra-koriste
sokerimassa ruusuja

Paista kakkupohja 25cm kakkuvuoassa.
Voit täyttää kakun juhlia edeltävänä päivänä. Vuoraa vuoka kauttaaltaan tuorekelmulla niin että kelmua tulee reilusti vuoan reunojan yli.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita ensimmäinen osa reunavuoan pohjalle. Kostuta sitä hiukan säilykepäärynöiden mehulla.
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita päärynä hyydykejauhe 1dl:aan kylmää vettä ja kaada seos kermavaahtoon. Valuta säilykepäärynät hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi. 
Kaada puolet täytteestä ensimmäisen kakkupohjapalan päälle. Ripottele päärynäpaloja vielä täytteen päälle. Laita sitten toinen pohjapala, kostuta kevyesti ja lisää loput päärynämoussesta sekä päärynäpalat siihen. Lopuksi laita kakkupohjan viimeinen (kolmas) osa moussen päälle, kostuta hiukan ja käännä tuorekelmun suikaleet pohjan päälle. 
Nosta täytetty kakku jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.
Ota kakku jääkaapista ja kumoa se tarjoilualustalle poistaen tuorekelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi makutomusokerin kanssa. Sivele ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan. 
Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi ja kuorruta sillä kakku kokonaan.
Kaulitse musta sokerimassa levyksi ja muotoile siitä lippa. Aseta lippa kakun etureunaan kiinni kakkuun. Leikkaa sitten mustasta sokerimassalevystä n.2cm korkea n.80cm pitkä nauha. Kiinnitä nauha kakun alareunaan elintarvikeliiman avulla.
Kiinnitä vielä lopuksi lyyrakoriste lakin etureunaan.

Koristele sokerimassaruusuilla.
Valmistat ruusut helposti ruusumuotin, muotoilukaulimen sekä kaulittavan vaahtokarkkimassan avulla.
 Ohjevideon ruusuihin löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti