Perinteiset kaneliässät ovat kuuluneet pitkään suomalaiseen kahvipöytään. Mikä olisikaan siis parempi herkku 100 vuotiaan Suomen juhlapöytään.
Kaneliässät
n.40kpl
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
kaneli-sokeria pinnalle
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi palloksi. Pyörittele pallo kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin tunti.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Pyörittele taikinasta ohut, noin 1cm:n paksuinen tanko. Leikkaa tangosta 7-8 cm palasia. Pyörittele ne kaneli-sokerissa, laita leivinpaperin päälle pellille ja asettele s-muotoon. Paista 12-14 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti