Marenkikuuset
2 kananmunan valkuaista
n.200g makutomusokeria
vihreää pastaväriä
koristerakeita, nonparellit
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin 1M tylla pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä.
Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin. Lisää pastaväriä sen mukaan kuinka vihreäksi vaahdon haluat.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota kuusen mallisia marenkeja leivinpaperille pitäen pussia pystysuorassa asennossa. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin. Laita koristerakeet ja sitten pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Kokeile ihastuttavia joulun makuja marengeissä, Mulled Wine ja Toffee apple.
Kommentit
Lähetä kommentti