Mehevä sitruunakakku
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1dl kuohukermaa
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeiseksi raastettu kuori, sitruunan mehu sekä kerma. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) Solera-kakkuvuokaan.
Paista noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla.
Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia ennen kumoamista.
Koristele sulamattomalla lumijauheella.
Kommentit
Lähetä kommentti