Appelsiininen kahvikakku
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori
1dl maitoa tai kermaa
kostuttamiseen
1 appelsiinin mehu
koristeluun
1,5dl makutomusokeria
2-3tl vettä
keväisiä koristerakeita
keväisiä koristerakeita
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) Heritage-vuokaan. Paista 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Ota kakku uunista ja kostuta se saman tien appelsiinimehulla kun kakku on vielä vuoassaan. Anna sitten jäähtyä vuoassaan vähintään 30 minuuttia ennen kumoamista.
Kumoa kakku jäähdytysritilälle. Sekoita makutomusokeriin vesi niin että seos on paksuhkoa, mutta juoksevaa. Valuta sitä kahvikakun uriin. Anna ylimääräinen tomusokeriseos valua pois ja nosta kakku sitten tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti