Uusi kranssi-tylla soveltuu niin marenkien kuin pikkuleipienkin pursottamiseen. Marengit saavat hauskan muodon. Pursottaminen onnistuu, kun pidät pussia pystysuorassa asennossa ja laitat tyllan kiinni peltiin. Sitten puristat ja nostat samalla hiukan tyllaa. Leivinpaperista kannattaa pitää toisella kädellä hyvin kiinni sillä se tahtoo nousta marengin mukana.
Kranssimarengit
2 kananmunan valkuaista
n.200g makutomusokeria
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita kranssitylla pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä.
Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja kranssimarenkeja
leivinpaperille pitäen pussia pystysuorassa asennossa. Marengit eivät
laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin. Laita pellit uuniin
kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Kommentit
Lähetä kommentti