Pääsiäisen väri on keltainen.
Kaunis muoto hyydykekakkuun syntyy Confetin pieni kukka -reunavuoalla.
Kakun on kuvannut Confetti Jyväskylän yrittäjä Pirkko.
Mango-passion hyydykekakku
n.175g Digestive-keksejä
n.50g sulatettua voita tai margariinia
täyte:
2 prk (4dl) vispikermaa
1 prk (200g) vaniljarahkaa
1 prk hyydykejauhetta (mango-aprikoosi)
2-3tl vaniljasokeria
kiille:
2dl mango-passion smoothie (Pirkka)
3 liivatelehteä
koristeluun:
appelsiininlohkoja/persikan viipaleita
Murskaa keksit. Sulata margariini ja kaada se keksimuruun. Sekoita tasaiseksi ja painele reunavuoan
pohjalle. Voit asettaa vuoan suoraan tarjoilulautaselle ja koota kakun
siihen. Laita jääkaappiin, jotta keksipohja hiukan kovettuisi.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka. Sekoita hyydykejauhe ohjeen mukaan 1dl kylmää vettä ja kaada seos kerma-rahkavaahtoon. Sekoita hyvin ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä
jääkaapissa muutama tunti ennen kiilteen laittamista.
Valmista kiille. Laita taas liivatelehdet pehmenemään ensin kylmään
veteen. Kuumenna tilkka vettä tai mehua (appelsiinimehu) sulata siihen puristetut
liivatelehdet. Kaada liivateseos smoothien joukkoon ja kaada se sitten varovasti hyytyneen kakun päälle. Käytä apuna
lusikkaa eli kaada lämmin kiille ensin lusikkaan, josta se sitten valuu
täytteen päälle. Näin saat siistin ja tasaisen kiilteen. Nosta
jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti.
Irrota reunavuoka, käytä apuna tarvittaessa veistä. Koristele kakku.
Hyvää pääsiäistä!
Kommentit
Lähetä kommentti