NO NIIN-kakku
15-18 hlöä
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
täyte:
5dl vispikermaa
1prk sitruunarahkaa
n. 1dl lemon curdia
kostutukseen:
maitoa tai mehua
kuorrutus:
200g voita
1-2 rkl vettä
drip-valuma
n.50g ruskeita candy meltsejä
3-4 rkl kuumaa vettä
Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen
kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on
toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen
osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille
kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kermavaahtoon. Aseta ensimmäinen pohjapala
kakkuvuokaan, kostuta, sivele kakkupohjan pintaan lemon curd-tahnaa ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita
toinen pohjapala, kostuta, sivele lemon curd ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita
viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä
jääkaapissa yön yli.
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja
poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan.
Lisää lopuksi tippa (1-2rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian
paksulta. Saat voikreemistä keltaisen sävyn pois, kun laitat coctailtikulla Wiltonin violettia pastaväriä massaan. Laita väriä todella vähän kerrallaan ja sekoita koneella hyvin. Sävy muuttuu pikkuhiljaa. Jos laitat kerralla liikaa, tulee kreemistä violetti.
Laita pursotinpussiin iso tylla
ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri
reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten
tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Kun kakku on tasainen, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan
vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa.
Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa
vettä lisäämällä se notkistuu. Värjää sula melts pastavärillä mustaksi. Valuta melts-massa lusikan avulla kylmän
kakun reunalle. Koristele haluamallasi tavalla mm. elävillä
kukilla, koristerakeilla, marengeilla, karkeilla ja kaiken kruunaa upea No Niin- kakunkoriste .
No niin -kakunkoriste sopii KAIKKIIN juhliin. Senhän voi lukea monella eri tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti