NO NIIN onko ylioppilasjuhlat edessä?



NO NIIN-kakku
15-18 hlöä
 
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
 
täyte:
5dl vispikermaa
1prk sitruunarahkaa
n. 1dl lemon curdia
kostutukseen:
maitoa tai mehua
 
kuorrutus:
200g voita
1-2 rkl vettä
drip-valuma
3-4 rkl kuumaa vettä
 
Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
 
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kermavaahtoon. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan, kostuta, sivele kakkupohjan pintaan lemon curd-tahnaa ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita toinen pohjapala, kostuta, sivele lemon curd ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
 
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (1-2rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Saat voikreemistä keltaisen sävyn pois, kun laitat coctailtikulla Wiltonin violettia pastaväriä massaan. Laita väriä todella vähän kerrallaan ja sekoita koneella hyvin. Sävy muuttuu pikkuhiljaa. Jos laitat kerralla liikaa, tulee kreemistä violetti.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Kun kakku on tasainen, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
 
Sulata candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa. Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa vettä lisäämällä se notkistuu. Värjää sula melts pastavärillä mustaksi. Valuta melts-massa lusikan avulla kylmän kakun reunalle. Koristele haluamallasi tavalla mm. elävillä kukilla, koristerakeilla, marengeilla, karkeilla ja kaiken kruunaa upea No Niin- kakunkoriste .



No niin -kakunkoriste sopii KAIKKIIN juhliin. Senhän voi lukea monella eri tavalla.

Kommentit