Sokerikakkupohja
(noin 8-10 hengen kakku, yksi kakku)
3 kananmunaa
(L-koko)
90 g sokeria
45 g
vehnäjauhoja
45 g
perunajauhoja
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi
vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne joukkoon
parissa erässä. Sekoita taikina nuolijalla tai lastalla sekaisin, jotta
taikinaan ei jää paakkuja. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan (noin 18-20 cm halkaisija). Laita reunoille kakkuvuokaa
korkeammat leivinpaperisuikaleen, niin vältät hienosti kohoavaa kakkupohjaa
valumasta pois vuoasta uunin pohjalle. Paista kakkupohjaa noin 160-175
asteessa noin 30 minuuttia. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä ennen täytekakun
täyttämistä.
Vinkki! Vuoan koolla voit vaikuttaa kakkupohjan korkeuteen. Valitsemalla
pienen vuoan saat korkeamman kakkupohjan.
Vinkki! Lisää tummaan sokerikakkupohjataikinaan kuivien aineiden
joukkoon 2 rkl tummaa kaakaojauhetta.
Varaa täytekakun kostutukseen noin 1
1/2 dl vaaleaa mehua, sokerivettä tai vaaleaa virvoitusjuomaa.
Täytevaihtoehdot
Maidoton
hedelmävaahto
2 dl Alpro
vispi - maidotonta vispiä
1 1/2 dl
hedelmäsosetta (mango tai trooppiset hedelmät)
3
liivatelehteä
1/2 dl vettä
noin 3/4 dl tomusokeria
Vatkaa maidoton vispi paksuksi
vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden
minuutin ajaksi. Mittaa hedelmäsose valmiiksi kulhoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja purista
pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet kuuman
veden joukkoon ja sekoita seos hyvin. Lisää liivateseos hedelmäsoseen joukkoon,
koko ajan sekoittaen.
Nostele joukkoon vielä tomusokeri ja
vispivaahto joukkoon. Lisäile tomusokeria maun mukaan. Tomusokerin tarve
riippuu käyttäämästäsi hedelmäsoseesta.
Helppo
mansikkavaahto
(sisältää
maitotuotteita)
4 dl
vispikermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
150-200 g mansikkamarmeladia
Laita vispikerma ja maustamaton
tuorejuusto vatkauskulhoon. Vatkaa ne paksuksi vaahdoksi ja lisää lopuksi
marmeladi joukkoon. Vatkaa vielä hyvin sekaisin ja täyte on valmis.
Halutessasi voit lisätä täytteisiin
hieman elintarvikeväriä tummentamaan täytteiden väriä. Täyteet on suunniteltu
kolmen kananmunan sokerikakkupohjaan, yksi täyte yhteen kakkuun eli kahteen
täytekakun väliin.
Maidoton
sokerikreemi
(yhteen
pieneen kakkuun)
150 g
maidotonta margariinia
1 1/2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl kuumaa
vettä
(kaakaoversioon 2 rkl kaakaojauhetta)
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini
yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa vaaleaksi. Lisää joukkoon kuuma
vesi ja vatkaa vielä hyvin sekaisin. Jos haluat tehdä kaakaoversion, niin lisää
vielä joukkoon kaakaohjauhe ja vatkaa tasaiseksi.
Vinkki! Jos kreemi ei levity helposti kakun pintaan, niin lämmitä sitä
muutama sekunti kerralla mikrossa, kunnes se on helpommin levitettävää.
Täytekakun
koristelu
Kun täytekakku on täytetty ja maut
ovat saaneet tasaantua jääkaapissa yön yli, niin kumoa kakku tarjoiluastialle.
Valmista kakkua varten sokerikreemi, jonka ohjeen löydät yläpuolelta.
Levitä ohut kerros sokerikreemiä
kakun pintaan. Nosta kakku noin 10-15 minuutiksi jääkaappiin. Levitä sen
jälkeen kakun päälle vielä toinen ohut kerros sokerikreemiä. Nosta kakku vielä
hetkeksi jääkaappiin.
Kauli sillä aikaa sokerimassasta tai
valkosuklaan makuisesta massasta (noin 400 g)
leivonta-alustan päällä noin 3 milliä paksu levy. Nosta levy kakun päälle kaulimen avulla
ja silottele pinta käsin tai silottajalla. Leikkaa reunasta
ylimääräiset massat pois muotoiluveitsellä. Löydät vaihekuvia kakun
kuorruttamisesta täältä.
Halutessasi voit värjätä vielä loput
sokerikreemistä haluamallasi värillä ja pursottaa kakun alareunaan kauniin
koristepursotuksen.
Maidoton
valuma
100 g pomadajauhetta
noin 2 rkl nestettä (vettä)
(elintarvikeväriä)
Sekoita pomadajauhe yhdessä nesteen
kanssa tasaiseksi. Lisää joukkoon halutessasi elintarvikeväriä.
Vettä tai pomadajauhetta lisäämällä
löydät seokselle sopivan valumapaksuuden. Voit kokeilla valumaa vaikka
juomalasin reunaan, jolloin näet miten hyvin seos valuu lasin pintaa pitkin.
Näistä kuvan kakuista voit nähdä,
että pinkissä kakussa valuma on hieman löysempää, turkoosissa valuma on hieman
paksumpaa. Pomadavaluman paksuudella pystyt vaikuttamaan valumaan ulkonäköön.
Voit lusikoida valmiin pomadan kakun keskelle ja työntää
veitsellä reunoille tai pursottaa valumaseoksen kakun reunalle, jotta saat sen
valumaan kauniisti reunoja pitkin.
Suomenkieliset kakunkoristeet löydät täältä.
Yhteistyössä Pullahiiren leivontanurkan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti