Ylioppilasjuhlien juhlakakut


Valmistujaisjuhlat lähestyvät monessa perheessä. Perinteisiin tarjoiluihin kuuluvat voileipäkakut sekä täytekakku. Me teimme hiukan erilaisen makean kakun. Trendikäs kirjainkakku sisältää keksipohjan ja paljon koristeita, jotka voivat olla mitä vain oikeista kukista vaahtokarkkeihin.

Upea ja näyttävä Lyyra-kakunkoriste löytyy verkkokaupasta sekä Tuusulan että Espoon myymälöistä.

YO- keksikakku
n.20 hlö

200g sokeria
400g hienoja vehnäjauhoja
400g mantelijauhoa
4rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
400g kylmää voita
  2kananmunan valkuainen
Laita kulhoon kuivat aineet. Lisää kuutioitu voi ja sekoita joko tehosekoittimen lapavispilällä tai käsin murumaiseksi. Lisää valkuainen ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi. Laita kelmuun ja kylmään pariksi tunniksi.
Kaulitse taikina parin leivinpaperin välissä ja ota taikinalevystä kaksi (2) Y-kirjainta sekä kaksi (2) O-kirjainta sabluunan avulla. Kuvassa olevan kirjainkakun korkeus on noin 30cm. Kaulitseminen onnistuu parhaiten vain leivinpapereiden välissä, koska taikina on melko pehmeää ja sitä ei helposti saa pöydän pinnasta irroitettua. Siksi on hyvä kaulita se suoraan leivinpaperin päällä. Sabluunan käyttö on myöskin suositeltavaa, jotta kuviot ovat varmasti samankokoisia.
Paista 175 asteessa noin 10-12 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä ennen täyttöä ja käsittele varovasti. Ne hajoavat helposti.
 
Täyte:
7dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
1,5dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahka. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on iso pyöreä tylla.
Laita keksipohja tarjoilualustalle. Pursota pieniä samankokoisia palloja koko pohja täyteen. Aseta päälle toinen pohja ja pursota samoin. 
Viimeistele erilaisin koristein (macarons, marenki, vaahtokarkki, tuoreet marjat ja hedelmät, syötävät kukkaset).
Kakun voi tehdä valmiiksi koristeluja lukuunottamatta jo edellisenä päivänä. Sitä ei kannata laittaa kuitenkaan kuvun alle ettei keksipohja kostu liikaa. Koristeet tulee laittaa vasta tarjoilupäivänä.Kommentit

Lähetä kommentti