Omenapiirakka


Omenasesonki on nyt kuumimmillaan ja mikäs onkaan sen parempaa syksyn herkkua kuin mehevä omenapiirakka. Tämä piirakka sai kauniin reunuksen muratinlehdistä.

Omenapiirakka 
4-6 hlölle
100g voi/margariinia
3/4dl sokeria
1 kananmuna
noin 2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
 
täyte:
omenahilloa
kanelia
3-4 kotimaista omenaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vaivaa taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ennen leipomista.
Ota taikinasta 1/3 osa sivuun. Ota taikinasta pala ja kaulitse se levyksi. Ota muratinlehti-muoteilla noin 30 palasta sivuun reunakoristelua varten. Painele lopputaikina Wiltonin korkeaan piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. 
  Levitä ohut kerros omenahilloa pohjalle ja ripottele päälle kanelia. Huuhtele omenat ja poista siemenpesät. Viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja laita kuvan osoittamalla tavalla ne omenahillon päälle. Lisää viimeiseksi muratinlehdet piirakan reunaan.

Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Irroita vuoan reunat ennen tarjoilua ja tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
 
 

Kommentit

Lähetä kommentti