Porkkanakakku


Porkkanakakku on saanut pintaansa ruusupursotuksen. Pursotuksen voi tehdä perinteisestä tuorejuustosta tai kuten tässä on, vaniljarahkasta.

Porkkanakakku

2,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
0,5tl suolaa
1tl kanelia
n. 4dl raastettua porkkanaa
1 omena raastettuna
1dl öljyä
2 kananmunaa

kostutukseen
1-1,5dl omenamehua

kuorrutukseen
200g vaniljarahkaa

koristeeksi
valmiit koristeet, porkkanat

Valmista raasteet, porkkana ja omena. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 20cm vuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita raasteet ja öljy. Kaada jauhoseoksen joukkoon. Lisää viimeiseksi kananmunat yksitellen sekoittaen. Sekoita hetken aikaa rivakasti, jotta koko taikina sekoittuu. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35-40 minuuttia.
Ota kypsä kakku uunista ja kostuta se omenamehulla. Anna kakun jäähtyä täysin vuoassaan.

Kaada vaniljarahka pursotinpussiin, jossa on 1M tylla.
Rahka ei vaadi laisinkaan sokeria, koska itse kakku on mehevän makea.
Kumoa kakku tarjoilualustalleen ja pursottele kuviot kakun pintaan.
Koristele juuri ennen tarjoilua valmiilla, syötävillä porkkanoilla ja koristerakeilla.
 

Kommentit

Lähetä kommentti