Syyskranssi juhlapöytään


Syksyinen kranssi syntyy murotaikinasta nopeasti. Täytteeksi sopii kerma ja rahka/mascarpone tai muu tuorejuusto. Koristeet kruunaavat kranssin.

Syyskranssi

1pkt valmista murotaikinaa

4dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl omenamarmeladia/ -hilloa

koristeeksi
macaronseja, marenkeja, suklaapalloja, syötäviä koristeita, kukkia

Sulata murotaikina ja kaulitse se ohueksi levyksi. Leikkaa levystä ympyrä, halkaisija noin 25cm. Voit käyttää apuna vaikka kakkuvuokaa saadaksesi ympyrän muodon.
Ota sitten sen keskustasta noin 8cm kokoinen ympyrä taikinaa pois. 
Kasaa jäljelle jäänyt taikina, kaulitse se uudelleen levyksi ja ota toinen samanlainen 25cm ympyrä, josta poistat myös keskustan.
Paista kranssipohjat uunissa 200 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen täyttöä.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää rahka. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on reikätylla. Aseta toinen kranssipohja tarjoilualustalle. Pursota pieniä tasakokoisia palloja kranssin sisä- sekä ulkoreuna täyteen. Jätä keskelle pieni tila ilman kermarahkavaahtoa. Lusikoi tuohon keskustaan omenamarmeladia.

Aseta toinen kranssipohja päälle ja pursota se täyteen kermarahka-palloja.
Koristele ja nauti!

Kranssi säilyy hyvänä jääkaapissa eikä murotaikina vety. Koristeet saattavat alkaa sulamaan, joten ne kannattaa laittaa vasta hiukan tarjoilua ennen.

VINKKI! Jos käytät oikeita kukkia, kasta niiden varsi/pohja candy meltsiin. Näin kukka saa suojan eikä mahdolliset kukan "myrkyt" tartu kakkuun. Kukat on sitten helppo nappaista pois, kun kakkua aletaan syömään.


Kommentit

  1. Voisiko laittaa esimerkiksi syötäviä kukkia myös, niin ei tarvitsisi välittää, että "myrkyt" sekoittuvat kranssiin, muuten upean oloinen juttu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti