Lepakko-suolapalat & marinara-tomaattikastike


Suolaisiin lepakoihin tarvitset tortillalettuja, oliiviöljyä/öljyä, mausteita ja dippauskastikkeen.
Nämä on kiva tehdä yhdessä lasten kanssa ja näistä tulee koukuttavia herkkuja.

Lepakko-suolapalat ja marinara-tomaattikastike

1pkt tortilloja
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta tai grillausmaustetta

marinara:
1tlk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1dl vettä
suolaa, pippuria
oreganoa, basilikaa

Keitä ensin marinara sillä kastike saa rauhassa muhia. Kaada tomaattimurska kattilaan, huuhtele purkki vedellä (n.1dl) ja kaada sekin kattilaan. Kuori ja pilko sipuli, murskaa valkosipuli ja laita sipulit tomaattimurskan joukkoon. Ala keittää seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää mausteet ja keitä vielä 10-15 minuuttia. Aja sauvasekoittimella seos tasaiseksi ja se on valmis dippikastike.
VINKKI! Tämä sopii loistavaksi myös pitsanpohjakastikkeeksi. (jos sitä sattuisi jäämään..)


Ota tortilla letuista lepakko-muotilla paloja. Yhdestä letusta tulee noin 6-7 lepakkoa.
Laita palat suureen kulhoon. Kaada joukkoon oliiviöljyä (n.0,5dl) ja mausteet. Pyörittele lepakkoja ympäriinsä, jotta jokaiseen tarttuu oljyä sekä mausteita.
Asettele sitten lepakot leivinpaperin päälle pellille vierekkäin. Ne eivät saa mennä päällekkäin, jotta jokainen pääsee kuivumaan uunissa.
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile loppuaikana etteivät pääse palamaan. Lepakoista pitää tulla rapeita mutta ei liian kovia korppuja.

Kommentit