Joulun jälkiruokiin kuuluu ainakin meillä erimakuiset rahkat, kiisselit ja triflen-tyyppiset herkut. Näiden koristepallojen avulla saat tarjottua perinteisen jälkiruuan ihan uudella tavalla.
Pipariherkku 4:lle
pipareita noin 100g
päärynä-kinuskimarmeladia
2dl vispikermaa
200g piparirahkaa
2rkl sokeria
koristeeksi
marenkeja
Tarvitset 4 koristepalloa. Pese pallot hyvin ennen käyttöä. Aseta pallojen toiset puolikkaat lasien päälle. Murenna pipari pieneksi ja laita pallon pohjalle. Lusikoi sitten noin 1-1,5rkl marmeladia piparimurun päälle. Voit halutessasi kostuttaa piparimuruja vaikka mehulla tai glögillä. Minä pidän siitä, että ne antavat vähän tekstuuria jälkkäriin enkä kostuta niitä.
Vatkaa sitten kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja rahka. Lusikoi vaahto palloihin niin että jälkiruuan pinta ei tule puolipallon yli.
Koristele vähän ennen tarjoilua ja laita koristepallon toinen puoli päälle.
Koristepallot sopivat monenlaiseen käyttöön. Niitä voi antaa lahjaksi ja täyttää pienillä tavaroilla tai makeisilla.
Kommentit
Lähetä kommentti