Kakku itsenäisyyspäivään


Sini-valkoinen kakku maistuu mustikoille ja vaniljalle.

Itsenäisyyspäivän kakku 

7 kananmunan kakkupohja paistettu 25cm vuoassa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

mustikkatäyte:
1prk mustikkajugurttia
1dl mustikoita
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2 liivatelehteä

vaniljatäyte:
1prk vaniljarahkaa
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata

kostutukseen:
1,5dl sitruunalimua (sprite)

kuorrute:
300g voita

koristelu:
suklaapalloja
nonparelleja

Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
 
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, jugurtti ja mustikat. Kuumenna tippa vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana mustikkaseokseen. Kääntele hyvin tasaiseksi. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan, kostuta ja kaada mustikkatäyte sen päälle. Laita toinen pohjapala, kostuta.
Valmista vaniljatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Lisää kermavaahtoon sokerit, rahka ja viimeisenä jäähtynyt suklaa. Kääntele tasaiseksi. Kaada sitten pohjan päälle vuokaan. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
 
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (1-2rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Saat voikreemistä keltaisen sävyn pois, kun laitat coctailtikulla Wiltonin violettia pastaväriä massaan. Laita väriä todella vähän kerrallaan ja sekoita koneella hyvin. Sävy muuttuu pikkuhiljaa. Jos laitat kerralla liikaa, tulee kreemistä violetti.
 
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Kreemiä tulee jäädä noin pari desiä koristelua varten. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Kun kakku on tasainen, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
 
 Jaa jäljelle jäänyt kreemi kahteen osaan. Laita valkoinen kreemi pursotinpussiin, jossa on Wiltonin 1M tylla. Jaa kreemin toinen puolikas vielä puoliksi ja värjää ne kahteen eri sinisävyyn pastavärillä esim. Progel baby blue ja navy blue. Laita eri siniset eri pursotinpusseihin, joissa on Wiltonin #32 tähtitylla. Pursota ensin valkoisella isommat ruusukkeet kakun pintaan. Täytä sitten välit kranssin omaisesti sinisillä pursotuksilla. Koristele largeilla ja extralargeilla sinisillä suklaapalloilla ja hopeisilla nonparelleilla.

Onnea Suomi ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Kommentit