Sini-valkoiset kranssimarengit


Sini-valkoiset kranssimarengit

2 kananmunan valkuaista

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin #32, 2A ja 1M tyllat  pursotinpusseihin valmiiksi.
 
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Jaa marenkivaahto kolmeen kulhoon. Lisää yhteen kulhoon navy blue pastaväri, toiseen baby blue ja kolmas jätä valkoiseksi.
Kaada vaahdot pursotinpusesihin ja pursota ensin valkoiset pallot 2-5kpl ympyrän muotoon. Pursota sitten vaaleansiniset ja viimeiseksi tummansiniset marenkitähdet ympyrään leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin. Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
 

Kommentit