Sini-valkoiset kranssimarengit
2 kananmunan valkuaista
n.200g makutomusokeria
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin #32, 2A ja 1M tyllat pursotinpusseihin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä.
Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin. Jaa marenkivaahto kolmeen kulhoon. Lisää yhteen kulhoon navy blue pastaväri, toiseen baby blue ja kolmas jätä valkoiseksi.
Kaada vaahdot pursotinpusesihin ja pursota ensin valkoiset pallot 2-5kpl ympyrän muotoon. Pursota sitten vaaleansiniset ja viimeiseksi tummansiniset marenkitähdet ympyrään leivinpaperille. Marengit eivät
laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin. Laita pellit uuniin
kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Kommentit
Lähetä kommentti