Vegaaniset marengit


Marengit onnistuu tekemään vegaaneille sopiviksi ja hyvänmakuisiksi. Näissä on käytetty kikherneiden lientä sekä makutomusokeria.

Kun tuon kikhernetetran aukaisee, kantautuu nenään mieto hernekeiton tuoksu. Liemi näyttää vähän valkuaisilta ja vatkautuu saman tien kulhossa hyväksi vaahdoksi. 
Kun lisää makutomusokerin, hernekeiton tuoksu vähenee. Vielä uunista saattaa kantautua mieto tuoksu herneistä, mutta maussa en kyllä löytänyt sitä oikeastaan laisinkaan.
Suosittelen kokeilemaan näitä rohkeasti!

Se mikä tulee ottaa huomioon on, että nämä marengit turpoavat hiukan uunissa eli näitä ei kannata pursottaa yhtä lähekkäin kuin tavallisia marenkeja.

Vegaaniset marengit

n.1,5dl kikhernelientä ( tulee yhdestä tetrasta)

Laita tylla valmiiksi pursotinpussiin ja pellille leivinpaperi valmiiksi.
Kaada kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä ensin muutamia minuutteja, jotta liemi vaahtoutuu. Lisää sitten makutomusokeri ja jatka vatkaamista noin 5 minuuttia. Vaahdosta tulee jämäkkää ja hiukan kiiltävää. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperille.
Laita uuniin 80-100 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Sammuta sitten uuni ja jätä ne sinne vielä kuivumaan 1-2 tunnin ajaksi. Marengit ovat valmiit kun irtoavat hyvin leivinpaperista.

Ohjeesta tulee 2 pellillistä pikkumarenkeja. Sanoisin että vastaa 4 kananmunan marenkireseptiä.
Jos haluat värillisiä marenkeja, vaahtoa voi värjätä Confetin atsovärittömillä pastaväreillä (paitsi pinkillä). Vaaleanpunaiseksi marengin saa käyttämällä vähäsen punajuuren lientä. Sitä tarvitaan vain vähän ja makutomusokeri taittaa punajuuren maun pois.


Kommentit