Perinteiset runebergintortut


Runebergintortut 12kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g sulatettua voita
1dl manterirouhetta
1,5dl korppujauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
1dl kermaa

koristeluun:
noin 1,5dl makutomusokeria
2-3rkl vettä
50g vadelmamarmeladia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kaada ne vaahdon joukkoon yhdessä sulatetun voin kanssa. Sekoita taikiina tasaiseksi ja annostele taikina 12 voideltuun muffinpellin koloon. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Anna kypsien torttujen jäähtyä hetki pellillä ennen kumoamista.

Kun tortut ovat jäähtyneet, sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Seoksesta täytyy paksua, mutta kuitenkin pursotettavaa. Kaada se pursotinpussiin ja leikkaa siihen sitten pieni aukko. Pursota jokaiseen torttuun tomusokerirengas, jonka sisälle sitten voit lusikoida marmeladia.

Kommentit