Vegaaninen kasvispiirakka


Vegaaninen kasvispiirakka

100g leivontamargariinia (esim. Pirkka on täysin kasvisperäistä)
2dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä

2 isoa porkkanaa raastettuna
1 sipuli
romanesco kukkakaalia
2,5dl kotimaista kaurakermaa
2dl vegaanista pizzamurua
suolaa, pippuria

Nypi pehmeä rasva jauhojen kanssa ryynimäiseksi, lisää vesi ja vaivaa taikina palloksi. Levitä se sitten painelemalla voideltuun irtopohjaiseen piirakkavuokaan pohjalle sekä reunoille.

Kuori ja raasta porkkanat. Pehmennä porkkanaraaste sekä sipuli paistamalla ne kevyesti. Huuhtele romanesco kaali, irrota pieniä kukintoja ja höyrytä ne lähes kypsiksi.
Kaada porkkana-sipuli seos taikinan päälle. Lisää kaalin kukinnot.
Sekoita kulhossa kaurakerma sekä pizzamuru. Mausta se suolalla ja pippurilla. Kaada seos sitten kasvisten päälle.
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Kommentit