Tämän hetken iso hitti on sprinklecake eli valumakakut, joissa on koristerakeita todella paljon, myös kiinni tuossa valumassa. Kakku on hauskan näköinen vaikkakin koristeluun menee aikaa melkoisesti asetellessa rakeet lähes yksitellen.
Koristerae -kakku
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
täyte:
5dl vispikermaa
kostutukseen:
mansikkamehua
kuorrutus:
200g voita
200g Llama makutomusokeria
1-2 rkl vettä
drip-valuma
n.100g valkoisia candy meltsejä
3-4 rkl kuumaa vettä
1-1,5 purkkia Rainbow Mix -koristerakeita
Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen
kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on
toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen
osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille
kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada hyydykejauhe 1dl kylmää vettä, sekoita ja kaada kermavaahtoon.. Aseta ensimmäinen pohjapala
kakkuvuokaan, kostuta ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita
toinen pohjapala, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita
viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä
jääkaapissa yön yli.
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja
poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan.
Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian
paksulta. Lisää hiukan keltaista pastaväriä.
Laita pursotinpussiin iso tylla
ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri
reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten
tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla. Koristele koristerakeilla kakun alareuna ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan
vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa.
Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa
vettä lisäämällä se notkistuu. Valuta melts-massa lusikan avulla kylmän
kakun reunalle. Koska sula melts jähmettyy kakun kylmän kakun pinnassa melko nopeasti etene vain pätkä kerrallaan. Tee valuma ja koristele se rakeilla. Jatka sitten taas muutama sentti eteenpäin kunnes koko kakku on koristeltu. Kaiken kruunaa värikäs kakunkoriste.
Kommentit
Lähetä kommentti