Pääsiäisen keksikakku


Pääsiäisen keksikakku
 
1pkt valmista murotaikinaa
4dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
1-1,5dl lemon curd -tahnaa
koristeeksi
koristerakeita, suklaamunia, pursotettuja kukkia, syötäviä koristeita

Sulata murotaikina ja kaulitse se ohueksi levyksi. Leikkaa levystä munan muotoinen pala, halkaisija noin 25cm.
Kasaa jäljelle jäänyt taikina, kaulitse se uudelleen levyksi ja ota toinen samanlainen 25cm ovaali, joista poistat keskustat.
Paista pohjat uunissa 200 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen täyttöä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja lemon curd. Koska lemon curd on niin makeaa, ei lisäsokeria kaivata. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on reikätylla. Aseta toinen pohja tarjoilualustalle. Pursota pieniä tasakokoisia palloja sisä- sekä ulkoreuna täyteen.
Aseta toinen pohja päälle ja pursota se täyteen kermarahka-palloja.
Koristele ja nauti!
Kranssi säilyy hyvänä jääkaapissa eikä murotaikina vety. Koristeet saattavat alkaa sulamaan, joten ne kannattaa laittaa vasta hiukan tarjoilua ennen.
 
VINKKI! Voit valmistaa candy melts -napeista pieniä pupuja ja porkkanoita suklaamuotin avulla.
 
 

Kommentit