Tämän vuoden äitienpäiväkakusta löytyy pitsiä, pursotettuja ruusuja sekä trendikäs voikreemikuorrute. Pitsi säilyy voikreemin päällä erittäin hyvin ja sen voikin laittaa kakun pintaan jo vaikka edellisenä iltana.
Pitsi on tehty pinkillä pitsiaineella sekä pitsimatto 2:lla.
Kakku on 20cm halkaisijaltaan ja siihen riittää kaksi tuon pitsimaton pitsisuikaletta.
Pitsin teko-ohjeen löydät täältä.
Voikreemikuorrute:
400g voita
400-500g makutomusokeria
1-2 rkl vettä
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan.
Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian
paksulta. Jos haluat voikreemistä valkoisempaa, värjää massa valkoisella väriaineella.
Laita pursotinpussiin iso tylla
ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri
reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten
tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Voikreemi ruusut
voikreemia
Strawberry progel-pastaväriä
bright green progel-pastaväriä
Valkoista kuorrutetta jää noin 2dl. Ota siitä sivuun puolisen desiä, värjää se vihreäksi ja laita pursotinpussiin, jossa on #67 lehtitylla.
Värjää loppu kreemi vaaleanpunaiseksi ja laita pursotinpussiin, jossa on #104 tylla. Pursota ruusuja suoraan ruusunaulaan ja nosta ne varovasti haarukan avulla suoraan kakun pintaan.
Täytä koko kakun pinta kukilla.
Ruusujen pursotusvinkit löydät täältä.
Lopuksi pursota vihreällä kreemillä lehdet. Laita kakku hetkeksi (n.15min) jääkaappiin.
Lisää pitsi kakun reunaan ja viimeistele syötävällä hopealla sekä Äiti -kakunkoristeella.
Kommentit
Lähetä kommentti