Äitienpäivän ruusukakku


Tämän vuoden äitienpäiväkakusta löytyy pitsiä, pursotettuja ruusuja sekä trendikäs voikreemikuorrute. Pitsi säilyy voikreemin päällä erittäin hyvin ja sen voikin laittaa kakun pintaan jo vaikka edellisenä iltana.

Pitsi on tehty pinkillä pitsiaineella sekä pitsimatto 2:lla.
Kakku on 20cm halkaisijaltaan ja siihen riittää kaksi tuon pitsimaton pitsisuikaletta.
Pitsin teko-ohjeen löydät täältä.
 
Voikreemikuorrute:

400g voita
400-500g  makutomusokeria
1-2 rkl vettä
 
 Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Jos haluat voikreemistä valkoisempaa, värjää massa valkoisella väriaineella
 Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
 
Voikreemi ruusut
 
voikreemia
Strawberry progel-pastaväriä
bright green progel-pastaväriä
 
 
Valkoista kuorrutetta jää noin 2dl. Ota siitä sivuun puolisen desiä, värjää se vihreäksi ja laita pursotinpussiin, jossa on #67 lehtitylla.
Värjää loppu kreemi vaaleanpunaiseksi ja laita pursotinpussiin, jossa on #104 tylla. Pursota ruusuja suoraan ruusunaulaan ja nosta ne varovasti haarukan avulla suoraan kakun pintaan. 
Täytä koko kakun pinta kukilla.
Ruusujen pursotusvinkit löydät täältä.
 
Lopuksi pursota vihreällä kreemillä lehdet. Laita kakku hetkeksi (n.15min) jääkaappiin.
 Lisää pitsi kakun reunaan ja viimeistele syötävällä hopealla sekä Äiti -kakunkoristeella

Kommentit