Fanta-kahvikakku
300g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3 mandariinin kuorta raastettuna
1,5dl Fantaa
kostuttamiseen
noin 1dl Fantaa
koristeluun
1,5dl makutomusokeria
2-3tl vettä
Fazerina-suklaarouhetta
kultaisia suklaapalloja
kultaisia suklaapalloja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan. Lisää lopuksi raastettu mandariinin kuori ja Fanta. Sekoita
taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) Brilliance-vuokaan. Paista 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla.
Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Ota kakku uunista ja
kostuta se saman tien mandariinilimulla (Fanta) kun kakku on vielä vuoassaan.
Anna sitten jäähtyä vuoassaan vähintään 30 minuuttia ennen kumoamista.
Kumoa kakku jäähdytysritilälle.
Sekoita makutomusokeriin vesi niin että seos on paksuhkoa, mutta
juoksevaa. Valuta sitä kahvikakun uriin. Anna ylimääräinen
tomusokeriseos valua pois ja nosta kakku sitten tarjoilualustalle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti