Ylioppilaskakku


Ylioppilaskakku

  4 kananmunaa
3dl sokeria
200g voita sulatettuna
1,5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl perunajauhoja
täyte:
5dl vispikermaa
kostutukseen:
maitoa/mehua
kuorrutus:
200g voita
1-2 rkl vettä
3rkl kaakaojauhetta



Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa yleiskoneella 7 minuuttia.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada hyydykejauhe 1dl kylmää vettä, sekoita ja kaada kermavaahtoon.. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan, kostuta ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita toinen pohjapala, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää kaakaojauhe ja lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Lisää pastaväriä reilusti, jotta saat kreemin mustaksi.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla. Laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. 
Asettele ison siveltimen avulla lehtikultaa kakun reunoille ja koristele tuoreilla kukilla sekä Lyyra-koristeella.


Kommentit