Sateenkaarikakku


Kauniit voikreemikakut ovat suuressa suosiossa tällä hetkellä. Niitä onkin montaa eri tapaa tehdä. Voikreemiä voi pursotella kerman tapaan kakkuun, sen voi tasoittaa raapan avulla sileäksi, siihen voi kiinnittää helposti erilaisia koristerakeita, sen päälle voi tehdä candy meltistä tai suklaasta valuman, sitä voi värjätä pastaväreillä ja niin edelleen.

Voikreemikakut säilyvät kermakakkuja paremmin, toki nekin ottavat makuja jääkaapissa, joten ne kannattaa säilyttää kuvun alla.


Tämä sateenkaarikakku sopii vaikka yksisarvisjuhliin. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20cm vuokaan ja kreemiä on siihen tehty tällä ohjeella.

500g voita
n.500-600g makutomusokeria
  2-3rkl vettä

Ala vatkaamaan pehmeää voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Vatkaa kreemiä yhteensä noin 10 minuuttia. Siitä tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä ja sekoita vielä muutama minuutti kovalla teholla.

Voit värjätä kreemin ensin kokonaan hiukan valkoisemmaksi, jotta saat pastelliset sävyt mahdollisimman puhtaina esiin.

Jaa sitten kreemi 6 osaan ja värjää jokainen osa Progelin pastaväreillä. Tässä käytin Strawberry, Orange, Yellow, Bright green, Baby blue ja Purple.


Kreemit kannattaa laittaa pursotinpusseihin ja pursottaa kakun reunaan sateenkaaren värein. Sitten tehdään tasoitus raapan avulla.

Kun kakun pinta on tasainen, laita se jääkaappiin kovettumaan. Yhdistä jäljelle jääneet värjätyt voikreemit laittamalla pursotinpussit yhteen isoon pussiin, jonka päässä on Wiltonin 1M tylla. Värit sekoittuvat, mutta muodostavat pursotteassa hauskan värisiä kiehkuroita kakun pintaan.

Pinnalle voi ripotella kultaisia strösseleitä ja laittaa sateenkaari-koristeen, joka on tehty kukka- ja muotoilumassasta. Massa on värjätty samoilla väreillä kuin kreemikin.

Värikästä tiistaita!


Kommentit