Fault line -kakku


Voikreemikakut ovat edelleen hurjan suosittuja ja niitä koristellaan mitä kekseliäimmillä tavoilla. Uusinta uutta on fault line -kakut. Miksiköhän tuon nyt suomentaisi... siirroslinja-kakku?
Näissä kakuissa on kuitenkin reunassa epätasainen "väli" josta voi löytyä koristerakeita, macarons-leivoksia, syötävä kakkukuva, mitä mielikuvitus vaan keksii. Useasti reunat on käsitelty syötävällä kullalla tai hopealla tai kulta-/hopeamaalilla.

Meidän fault line-kakku on maltillinen, tuolla reunan sisällä on suklaarouhetta sekä koristerakeita.
Se on loppujen lopuksi melko yksinkertainen tehdä vaikka aluksi voi tuntua vaikealta.
Kakkuun tehdään ensin voikreemista noin 6-7cm levyinen (jos kakku 10cm korkea) kreemikuorrute keskelle reunaa. Sitten siihen kiinnitetään halutut koristeet (karkit, koristerakeet, kakkukuva). Sen jälkeen keskiosan alapuolelle sekä yläpuolelle pursotetaan voikreemiä runsaasti ja se tasoitetaan normaaliin tapaan raapan avulla. Voikreemiä on oltava sen verran etteivät keskiosan koristeet peity tai irtoa tasoitusta tehtäessä.

Fault line -suklaakakku

kakkupohja lasitekniikalla

5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja ja kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

täyte
5dl vispikermaa
1 prk vadelma hyydykejauhetta
4rkl vadelmahilloa

kostutukseen
vadelmamehua

suklaakreemi
400g tummaa suklaata
3rkl kaakaojauhetta
3rkl kuumaa vettä
350g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5-3dl tomusokeria

koristeluun
suklaamakeisia rouheena
koristerakeita
strösseleitä
kultamaalia

Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen munat. Kaada toiseen yhtä paljon sokeria kuin toisessa on munia. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Kaada sen jälkeen vehnäjauhoja ja kaakaojauhetta lasiin yhtä paljon kuin toisessa on munia. Kaakaojauhetta voit laittaa 3rkl ja loput vehnäjauhoja. Lisää viimeiseksi leivinjauhe jauhojen joukkoon.
Kaada munat sokerin päälle ja vatkaa munavaahto kuohkeaksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoittele tasaiseksi.
Kaada voideltuun (vuokaspray) kakkuvuokaan halk.20cm ja paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia. Pohja on kypsä, kun se ei enää tartu kakkutikkuun kokeiltaessa.
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä.

Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Mittaa 1dl kylmää vettä puhtaasene kulhoon, lisää sinne vadelmahyydykejauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan, laita vuoan reunalle reunakalvo, jotta saat tasaisen kauniin reunan. Pohjalle voit laittaa pyöreän (20cm) leivinpaperin palasen.
Laita ensin kakkupohjan pintapala vuoan pohjalle. Kostuta mehulla, levitä 2rkl vadelmahilloa pohjalle. Levitä sitten puolet vadelmamoussesta.
Laita toinen kakkupohjapala, toista täyttövaiheet (kostuta, hillo, mousse) ja laita viimeinen kakkupohjan pala päälle. Lopuksi laita vielä tuorekelmua pintaan, jotta kakku ei kuivu vaan pääsee maustumaan hyvin. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.

Valmista suklaakreemi
Sulata suklaa. Sekoita keskenään kaakaojauhe sekä kuuma vesi. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää kaakaoseos sekä sula suklaa ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.

Kumoa kakku tarjoilualustalle, poista reunakalvo ja muut suojat.
Laita suklaakreemiä ensin kakun keskiosaan noin 6-7cm levyisesti. Kiinnitä siihen suklaarouhetta, strösseleitä, koristerakeita, mitä haluat. Laita kakku jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Ota kakku jääkaapista, pursota suklaakreemiä kakun alareunaan sekä yläreunaan ja pintaan. Älä siihen kohtaan mihin olet laittanut koristeita (keskelle). Tasoita sitten pursotettu kreemi raapan avulla. Reunat saavat jäädä hiukan epätasaiseksi. Koristele pinta ja laita sitten kakku jääkaappiin vähintään tunniksi.

Voit maalata fault line -kohdat kultamaalilla kunhan kreemi on ensin kovettunut.


Tämä premium kaakaojauhe on ihan superhyvää! Jauhe on hienoa eikä paakkuunnu, se sekoittuu taikinoihin helposti eikä erillisiä siivilöintejä tarvita. Se tekee taikinat suklaisiksi ilman oikeaa suklaata. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tuotetta löytyy Confetin verkkokaupasta sekä myymälöistämme. Muualta Suomesta et sitä saa.

Kommentit