torstai 25. heinäkuuta 2019

Suolaiset piirakat juhliin, rippijuhlat


Suolaiset piirakat juhliin

Piirakkapohja

200g voita
4dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
kylmää vettä

Tonnikala-feta täyte

2prk tonnikalaa
1/2 purkki salaattijuustoa (feta)
1/2 paprika
3 munaa
3dl ruokakermaa
2dl juustoraastetta
ruohosipulia
suolaa, mustapippuria

Kinkkutomaatti täyte

1pss (300g) kinkkusuikaleita
10-12 coctailtomaattia
kevätsipulia
3 munaa
3dl ruokakermaa
2dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria

Valmista pohja ensin (pohjan ohje on yhteen vuokaan ja siihen tulee jompi kumpi täyte).
Nypi pehmeä voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele sitten se vuoan pohjalle sekä reunoille.
Kaada pohjan päälle täyte (tonnikala, feta,paprika TAI kinkkusuikale,tomaatti,sipuli). Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, juustoraaste sekä mausteet ja kaada täytteen päälle.
Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.

28cm kokoinen piirakka kannattaa leikata 8 osaan.
Meidän juhlissa piirakoita oli 9kpl. Vieraita oli vajaat 50 hlöä ja näitä jäi 3kpl.
Tarjolla oli myös pastasalamijuusto- sekä vihersalaatteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti